Și tu obișnuiești să pui deoparte restul primit la magazine, după ce achiți cumpărăturile? Probabil ai strâns o cantitate generoasă de bănuți. Trebuie neapărat să fii la curent cu aparatul care îți schimbă monedele strânse la pușculiță. Dacă știi cum să procedezi, poți primi bancnote, vouchere sau carduri de cumpărături sau tichete de masă.
Fără îndoială, și tu ai simțit presiunea inflației. În această perioadă de criză economică, românii apelează la numeroase modalități de a profita de surse de venit neexploatate până acum. Dacă ai acasă mult mărunțiș, probabil te va încânta ideea automatului care îl poate transforma în vouchere/ carduri de cumpărături sau tichete de masă.
Poți să primești și bancnote în loc de monede, însă trebuie să apelezi doar la anumiți reprezentanți din comerț. Dacă ai mulți bănuți strânsi în pușculiță, încearcă să îi schimbi la supermarketuri micuțe, buticuri sau chioșcuri unde se vând ziare. De obicei, vânzătorii au nevoie de monede pentru a da restul clienților.
Și angajații din benzinării au nevoie de mărunțiș pentru a oferi restul șoferilor care fac plinul de carburant. Așadar, dacă vrei să schimbi monedele în bancnote, poți să încerci să o faci la unități comerciale de tipul celor menționate anterior. Știai, însă, că există automate cu ajutorul cărora poți scăpa de tot mărunțișul?
Astfel de aparate se ocupă de sortarea monedelor. În Occident, au fost amplasate de foarte mulți ani. Au apărut și în România, în ultima perioadă de timp. Marile lanțuri de magazine prezintă, de regulă, astfel de automate. Le poți folosi pentru a obține vouchere/ carduri de cumpărături sau tichete de masă.
La Kaufland poți schimba toate monedele strânse în pușculită cu un card de cumpărături pe care îl poți folosi în orice magazin al lanțului de retail. Pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt foarte simpli. Te duci la aparatul de colectat monede, care este plasat chiar la intrarea în supermarket, și pui bănuții pe sita metalică a dispozitivului.
Aparatul va emite în mod automat o chitanță. Nu o arunca! După ce ridici actul cu pricina, du-te la Biroul Informații al magazinului în care ai schimbat monedele. Acolo, după ce prezinți chitanța, vei primi de la reprezentanții unității comerciale un card de cumpărături pe care îl vei putea utiliza pentru a achita diverse produse achiziționate.
La fel poți să procedezi și în magazinele Lidl. La intrarea în unitățile comerciale ale lanțului de retail se află amplasat un automat de monede. Tot ce trebuie să faci este să numeri mărunțișul și să îl introduci în aparat. La câteva secunde după, aparatul eliberează o hârtie cu un cod de bare ce poate fi folosită ca voucher sau tichet de masă în magazin.
Dacă ai multe monede acasă, nu le ignoră. Învață să te convertești în așa fel încât să le poți utiliza în favoarea ta. S-ar putea să ai sume mici, dar la fel de bine poți să te bucuri de vouchere, carduri sau tichete de masă valoroase. Nu merită să risipești bănuții, mai ales în circumstanțele economice actuale.