Ce verifică ANAF dacă vine în control, în această perioadă. La ce să fii atent

Ce verifică ANAF dacă vine în control, în această perioadă. La ce să fii atent
Ce verifică ANAF dacă vine în control, în această perioadă. La ce să fii atent.

Țara noastră se află încă în stare de alertă, până pe data de 16 iunie, unele activități fiind încă restricționate. Chiar și așa, riscul ca o firmă să fie supusă unor verificări rămâne ridicat. Care sunt aspectele relevante care pot fi verificate de către ANAF chiar și în această perioadă.

Ce verifică ANAF dacă vine în control, în această perioadă. La ce să fii atent

Companii care au chemat la muncă salariații care aveau contractele suspendate (de exemplu, pentru șomaj tehnic), au început să fie amendate de către autorități, după cum se arată într-un comunicat al Inspecției Muncii. Inspectorii sunt activi atât în domeniul serivice-urilor auto, cât și în domeniul construcțiilor, dar și pe partea de verificare a regulilor pentru afaceri în timpul stării de alertă.

Triaj epidemiologic chiar și pentru cei care vin în control

Firmele care au activitate în timpul stării de alertă, au obligația, conform regulilor, să facă triajul epidemiologic pentru oricine le trece pragul, fie că sunt proprii angajați, fie că sunt simpli vizitatori, sau chiar inspector de stat venit în control, care dacă pare să aibă coronavirus, i se poate refuza accesul în firmă, după cum afirmă chiar specialiștii. Triajul epidemiologic constă în:

  • luarea temperaturii care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius
  • observarea eventualelor simptome respiratorii cum ar fi: tusea, strănutul și starea generală.

Reducerea riscurilor de infectare

Inspecțiile fiscale la companii, se desfășoară după regulii speciale pe perioada stării de alertă. Dacă autoritățile insistă să desfășoare verificări în perioada asta, specialiștii spun că există anumite măsuri care pot fi implementate pentru a reduce riscul infectării cu coronavirus, O idee în acest sens ar putea fi suspendarea sau amânarea inspecției fiscale.

În cazul în care verificările merg înainte oricum, acestea se pot face la sediul Fiscului sau electronic (în alt loc), sau părțile pot comunica de la distanță prin intermediul:

  • telefonului
  • videoconferinței
  • e-mail-ului.

Autoritățile active în această perioadă

Domeniul comerțului de alimente cum ar fi magazinele sau restaurantele, este vizat în mod expres de controale în această perioadă. Conform unor comunicări recente, sunt active și alte autorități, prin personalul de control, cum ar fi:

  • Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor
  • Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
Angajată ANAF, în timpul unui control într-un magazin.
Ce verifică ANAF dacă vine în control, în această perioadă. La ce să fii atent.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI