Moderna vine cu un anunț de mare interes pentru oameni. Ce detalii vin în prim-plan despre vaccinul anti-covid și anti-gripă? Compania și-a propus să producă unul singur care să te protejeze de ambele. Când va fi disponibil?
Moderna și-a propus să dezvolte un vaccin care să ofere protecția împotriva a trei virusuri: Covid-19, virusul gripal și RSV, un virus respirator comun. Anunțul i-a surprins pe mulți. Noile vești au venit chiar de la directorul general al companiei.
Stephane Bancel a mai declarat că serul va avea un spectru larg și va oferi protecție împotriva celor trei virusuri care provoacă boli respiratorii. De asemenea, Bancel a subliniat estimările acestuia despre finele serului în cadrul unui panel la Formului Economic Mondial.
Planul este de a oferi omenirii o protecție amplă asupra bolilor provocare de virusuri respiratorii printr-o singură doză ce poate fi făcută înainte de începutul sezonului rece.
„Scopul nostru este de a putea avea un singur vaccin anual, astfel încât să nu avem probleme de conformitate în cazul în care oamenii nu vor să facă două-trei vaccinuri pe timp de iarnă”, a spus Bancel.
Șeful Moderna a mărturisit că acesta ar putea fi gata în toamna anului 2023, menționând că intenția companiei de a dezvolta un astfel de vaccin s-a născut încă din toamna lui 2021. Bosster-ul COVID-19 este la moment în faza a treia de testare, timp în care vaccinul anti-gripal este în curs de dezvoltare.
„Vaccinul este finalizat în această perioadă… ar trebui să intre în testele clinice în săptămânile următoare. Sperăm ca în luna martie să avem datele necesare pentru a le transmite autorităţilor cu rol de reglementare, pentru a pune la punct următorii paşi”. a spus mai detaliat șeful Moderna.
Compania intenționează să livreze anul acesta între 2 și 3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19. Amintim că Moderna a livrat în cursul anului trecut 807 milioane de doze de ser la nivel mondial, fiind unul din cele mai alese de oameni de peste tot.
În același timp, cercetătorii lucrează la un ser împotriva tulpinii Omicron și a virusului COVID-19. Specialiștii speră ca acesta să fie gata în primăvara acestui an.
– senzație de leșin sau stare de confuzie;
– modificări ale ritmului bătăilor inimii;
– dificultăți la respirație;
– respirație șuierătoare;
– umflare a buzelor, feței sau gâtului;
– urticarie sau erupție pe piele;
– greață și vărsături;
– durere de stomac.
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
– umflare/sensibilitate în zona axilei
– durere de cap
– greață
– vărsături
– dureri musculare, dureri articulare și rigiditate
– durere sau umflare la locul de administrare a injecției
– oboseală excesivă
– frisoane
– febră