Anunț important de la Nemo Express. Decizie importantă, la nivelul conducerii

Anunț important de la Nemo Express. Decizie importantă, la nivelul conducerii
Anunț important de la Nemo Express. Decizie importantă, la nivelul conducerii

Unul dintre cei mai mari curieri de la noi din țară face pasul cel mare către bursă. Compania Nemo Express a realizat un plasament privat pentru obligațiuni în valoare de 1,5 milioane euro, pe care intenționează să le listeze, în toamnă, la Bursa de Valori București (BVB). Mai multe detalii, în continuare.

Unul dintre cei mai mari curieri, decizie importantă

Compania de curierat Nemo Express (înființată în anul 2002 într-un context economic favorabil dezvoltării unei companii prestatoare de servicii poștale), a realizat un plasament privat, cu participarea a 70-80 investitori calificați, pentru obligațiuni în valoare de 1,5 milioane euro, pe care vrea să le listeze la bursă, începând din toamna acestui an.

Nemo Express a dezvoltat o rețea națională cu o acoperire de 100% pe întreg teritoriul României, cu 88 de puncte logistice.

„Emisiunea în valoare de 1,5 milioane euro are maturitate de 3 ani, iar cuponul este de 7%“, potrivit datelor publicate de profit.ro.

Nemo Express face pasul către BVB

În ceea ce privește valoarea finanțării, acesta nu este una nepărat mare în raport cu dimensiunea companiei, însă inițierea operațiunilor de piață a avut în vedere creșterea vizibilității brand-ului pe piața locală prin prezența la bursă.

Anul trecut, Nemo Express Logistic, firma principală, a realizat venituri totale de 137,85 milioane lei și un profit net de 1,11 milioane lei. Însă, la nivel de grup, încasările s-au situat în jurul valorii de 186 milioane lei.

„Pentru acționari ai Nemo, piața bursieră românească nu reprezintă o noutate. Capital Fleet Services (firmă de leasing operațional, care a preluat 39% din acțiunile Nemo Express Logistic) a listat în trecut obligațiuni pe piața AeRO de la BVB.

În ultima perioadă, interesul pe piața românească de obligațiuni s-a menținut chiar și în contextul șocului pandemiei de coronavirus. Lanțul Agroland a plasat titluri în valoare de 8,08 milioane lei care au intrat la tranzacțonare la jumătatea lunii iunie, iar cel mai recent nume care și-a exprimat intenția de a lista la BVB obligațiuni în valoare de 3 milioane lei este producătorul local de lactate Lăptăria cu Caimac“, potrivit sursei amintite anterior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI