CNAIR a făcut un anunț halucinant despre autostrada Ploiești – Brașov. Dacă totul va decurge perfect, autostrada Ploiești-Brașov va fi gata peste 9 ani. CNAIR a lansat licitația pentru elaborarea proiectului.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat marți licitația pentru „Completare / Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov„. Contractul are o valoare de până la 57,67 milioane de lei, fără TVA și are o durată de aproape nouă ani, ce include asistență în perioada construcției.
Ofertele pot fi depuse până pe 20 octombrie, acestea urmând a fi evaluate până pe 18 ianuarie 2021, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 48,80 milioane de lei și 57,67 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 107 luni (opt ani și nouă luni), conform anunțului din SEAP.
Acesta include 46 de luni pentru studii, proiectare și pregătire licitație pentru execuție, iar restul perioadei vizează asistența tehnică pe perioada construcției. Într-un comunicat anterior al CNAIR, se menționa o durată a contractului de 35 de luni. În cadrul contractului se vor presta, printre altele, următoarele servicii și se vor elabora următoarele documente:
• Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
• Pregătirea documentației de atribuire a contractului/lor de execuție lucrări și asistență tehnică acordata Beneficiarului/ Autorității Contractante în perioada derulării procedurii/lor de licitații pentru execuție lucrări (dacă va fi cazul);
• Completarea/ Revizuirea Studiului de Fezabilitate (SF), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
• Elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistență tehnică până la obținerea autorizației de construire de către Beneficiar (CNAIR);
• Întocmirea documentației suport și asistență tehnică acordată Beneficiarului în vederea susținerii cererii de finanțare, atât pe parcursul procesului de pregătire a cererilor de finanțare, cât și în perioada de evaluare a acestora de către toate instituțiile implicate în acest proces (MTIC-DGOIT și Comisia Europeană) (dacă va fi cazul).
• Asigurarea asistenței tehnice, conform clauzelor contractuale, pentru proiectele elaborate, pe perioada execuției lucrărilor și pe perioada de notificare a viciilor.