Anunț de ultimă oră despre pensii și salarii! Ce trebuie să afle imediat românii

Anunț de ultimă oră despre pensii și salarii! Ce trebuie să afle imediat românii
Ministrul propus al Muncii anunță că pensiile și salariile nu vor fi tăiate

Ministrul propus al Muncii, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ în comisiile de specialitate ale Parlamentului. În cadrul audierilor, a declarat că pensiile și salariiile nu vor fi tăiate în 2020 și a anunțat că intenționează să elimine supra-impozitarea contractelor de muncă part-time.

Ministrul propus al Muncii, anunț despre pensii și salarii

Violeta Alexandru a fost audiată, miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Ea a primit 22 de voturi pentru, 29 de voturi împotrivă și o abținere. Ministrul propus al Muncii a anunțat că pensiile și salariile nu vor fi tăiate.

„Ne angajăm să nu tăiem pensii și salarii. Sunt foarte îngrijoratră de declarațiile publice prin care se lasă să se înțeleagă că Pilonul 2 de pensii ar fi un pericol pentru pensionari. Suntem pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul 2 și îi încurajăm pe oameni să facă economii pentru când ies din activitate. Există indicii, prin deficitul deja raportat la Pilonul 1 de pensii, care pot îngrijora oamenii”, a declarat Violeta Alexandru în timpul audierilor.

Violeta Alexandru, ministrul propus al Muncii
Violeta Alexandru, ministrul propus al Muncii

Ministrul propus al Muncii a precizat că majorările de pensii vor fi discutate cu partenerii sociali, iar în perioada următoare intenționează să discute cu ministrul Finanțelor Publice despre asigurarea sumelor necesare pentru plata pensiilor și salariilor. Violeta Alexandru a mai spus că intenționează să elimine supra-impozitarea contractelor de muncă part-time.

„Voi scoate angajații ITM în teren. Activitățile trebuie desfășurate în teren ca să verifice în ce măsură sunt respectate toate drepturile angajaților. Trebuie măsuri ferme pentru eliminarea muncii la negru. Mă voi apleca cu prioritate asupra unui segment activ din societate care are disponibilitate să își declare veniturile, dar nu o face din cauza birocrației copleșitoare a statului”, a precizat Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI