Pensii mai mari pentru aceşti români. PSD oferă bani la final de guvernare. Cine va beneficia de aceste măriri

Pensii mai mari pentru aceşti români. PSD oferă bani la final de guvernare. Cine va beneficia de aceste măriri
Pensii mai mari pentru aceşti români. PSD oferă bani la final de guvernare

PSD plusează la final de guvernare și oferă pensii mai mari pentru acești români. Cine va beneficia de măriri?

PSD oferă pensii mai mari pentru acești români

Deși Fondul Monetar Internațional a avertizat guvernul Dăncilă că noua lege a pensiilor și promisiunile față de cetățenii aflați la a doua tinerețe reprezintă un risc în ceea ce privește stabilirea fiscală, PSD își continuă planul. La final de guvernare, formațiunea politică ține steagul sus și oferă bani unor români.

Pensii mai mari pentru aceşti români. PSD oferă bani la final de guvernare. Cine va beneficia de aceste măriri
PSD oferă pensii mai mari

Mai clar, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a avut, vineri, o întâlnire la Palarul Victoria, cu delegația Cadrelor Militare Disponibilizate. Secretarul general al Guvernului a menționat că are mandat de la premierul demis Viorica Dăncilă să susțină modificarea în Parlament a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Ploua cu bani la final de guvernare

„Discuțiile au fost axate asupra modificării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât să fie eliminate unele inechități în ceea ce privește aplicarea legislației și calcularea drepturilor militarilor. Secretarul general al Guvernului a subliniat că are mandat din partea premierului Viorica Dăncilă, în calitate de președinte al PSD, să îi asigure pe reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că această formațiune politică va susține în Parlament o inițiativă de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”, au transmis reprezentanții Guvernului, într-un comunicat de presă remis, vineri.

Scopul proiectului

În documentul oficial este descris și scopul proiectului. Conform acestuia, vine cu soluții pentru ca oamenii care s-au pensionat în ani diferiți, dar au desfășurat aceeași activitate, în aceleași condiții, să beneficieze de aceleași drepturi, pentru ca, în final, pensiile să reflecte vechimea în muncă și contributivitatea.

„Scopul acestui proiect este să ofere soluții astfel încât, persoane care s-au pensionat în ani diferiți, dar au desfășurat aceeași activitate, în condiții similare, să beneficieze de aceleași drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă și contributivitatea”, se mai arată în comunicatul de presă, potrivit MEDIAFAX.