30 oct. 2019 | 13:47

„N-o să dăm vești proaste populației”. Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, anunț de ultimă oră despre pensii

Știri generale
Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, anunț de ultimă oră despre pensii

Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru pensionari. Ministrul propus pentru Finanțe în noul guvern al României, a făcut declarații extrem de așteptate de pensionari. Iată ce a spus Cîțu în cursul zilei de marți, la Digi 24!

Flroin Cîțu, anunț de ultimă oră despre pensii

Ministrul propus pentru Finanțe în guvernul lui Orban a făcut dezvăluiri mult așteptate despre pensii. Se pare că deocamdată liberalii nu au de ce să ia în calcul scenariul unei amânări a calendarului măririi pensiilor în ceea ce privește anul viitor. De asemenea, se bazează pe încredere că Partidul Social Democrat nu minte, mai ales atunci când dă asigurări că sunt bani de pensii și salarii.

Întrebat dacă nu cumva ia în calcul nu situația în care pensiile sunt tăiate, ci amânarea calendarului măririlor de pensii pentru anul care vine, Cîțu a răspuns: „În acest moment, nu. Deocamdată nu luăm în calcul acest scenariu. Noi am luat de bună ce a spus ministrul finanțelor publice și ce au spus toți cei de la PSD, că sunt bani de pensii și salarii. Dacă nu sunt, vom vedea când vom ajunge acolo, dar ei spun că sunt bani de pensii și salarii, deci nu avem de ce să ne uităm la acest scenariu”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, aunț de ultimă oră despre pensii

Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, aunț de ultimă oră despre pensii

„Aici este o ciudățenie”

„N-o să dăm populației vești proaste”, a asigurat el. Întrebat dacă are vreun plan pentru a echilibra bugetul dacă nu se umblă la pensii și salarii, ministrul a explicat că în bugetul din anul curent sunt 21 de miiarde de lei care pleacă de la bugetul de sat către companiile de stat.

„Aici este o ciudățenie. Trebuie să ne uităm cum de ajung acești bani la aceste companii. În același timp, vorbim de fonduri europene, care vor avea importanță în construirea viitorului buget. Referitor la ce spun cei de la PSD despre pensii și salarii. Interesant este că ei spun că dacă erau la putere, ei puteau să le plătească, noi nu putem să le plătim. Eu vă spun că vom face legea bugetului de stat, vom veni cu ea în Parlament luând în considerare legislația în vigoare și veți vedea că vom putea să mergem mai departe cu legislația în vigoare. Sunt mai multe lucruri acolo, dar dați-mi voie la o săptămână-două după ce ajung la Ministerul Finanțelor Publice, venim și cu rectificarea bugetară și venim și cu o imagine reală și cu soluții”
Florin Cîțu

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro