„N-o să dăm vești proaste populației”. Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, anunț de ultimă oră despre pensii

„N-o să dăm vești proaste populației”. Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, anunț de ultimă oră despre pensii
Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, anunț de ultimă oră despre pensii

Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru pensionari. Ministrul propus pentru Finanțe în noul guvern al României, a făcut declarații extrem de așteptate de pensionari. Iată ce a spus Cîțu în cursul zilei de marți, la Digi 24!

Flroin Cîțu, anunț de ultimă oră despre pensii

Ministrul propus pentru Finanțe în guvernul lui Orban a făcut dezvăluiri mult așteptate despre pensii. Se pare că deocamdată liberalii nu au de ce să ia în calcul scenariul unei amânări a calendarului măririi pensiilor în ceea ce privește anul viitor. De asemenea, se bazează pe încredere că Partidul Social Democrat nu minte, mai ales atunci când dă asigurări că sunt bani de pensii și salarii.

Întrebat dacă nu cumva ia în calcul nu situația în care pensiile sunt tăiate, ci amânarea calendarului măririlor de pensii pentru anul care vine, Cîțu a răspuns: „În acest moment, nu. Deocamdată nu luăm în calcul acest scenariu. Noi am luat de bună ce a spus ministrul finanțelor publice și ce au spus toți cei de la PSD, că sunt bani de pensii și salarii. Dacă nu sunt, vom vedea când vom ajunge acolo, dar ei spun că sunt bani de pensii și salarii, deci nu avem de ce să ne uităm la acest scenariu”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, aunț de ultimă oră despre pensii
Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, aunț de ultimă oră despre pensii

„Aici este o ciudățenie”

„N-o să dăm populației vești proaste”, a asigurat el. Întrebat dacă are vreun plan pentru a echilibra bugetul dacă nu se umblă la pensii și salarii, ministrul a explicat că în bugetul din anul curent sunt 21 de miiarde de lei care pleacă de la bugetul de sat către companiile de stat.

„Aici este o ciudățenie. Trebuie să ne uităm cum de ajung acești bani la aceste companii. În același timp, vorbim de fonduri europene, care vor avea importanță în construirea viitorului buget. Referitor la ce spun cei de la PSD despre pensii și salarii. Interesant este că ei spun că dacă erau la putere, ei puteau să le plătească, noi nu putem să le plătim. Eu vă spun că vom face legea bugetului de stat, vom veni cu ea în Parlament luând în considerare legislația în vigoare și veți vedea că vom putea să mergem mai departe cu legislația în vigoare. Sunt mai multe lucruri acolo, dar dați-mi voie la o săptămână-două după ce ajung la Ministerul Finanțelor Publice, venim și cu rectificarea bugetară și venim și cu o imagine reală și cu soluții”
Florin Cîțu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI