Anunț de ultimă oră despre pensii! Ce s-a aflat, după ce au fost verifcate dosare în toată țara: „Sistemul a nenorocit multă lume”

Anunț de ultimă oră despre pensii! Ce s-a aflat, după ce au fost verifcate dosare în toată țara: „Sistemul a nenorocit multă lume
Ce a găsit Violeta Alexandru după un control neanunțat la o casă de pensii din Calitală? Foto: Inquam Photos/George Călin

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii face ultimele declarații după verificarea sistemelor de pensii realizate în urma unui control neașteptat la Casa de Pensii din sectorul 6 al Capitalei. Ce a constatat ministrul la fața locului?

În urma unei vizite neașteptate la Casa de Pensii a sectorului 6 din București, Violeta Alexandru, Ministrul Muncii s-a declarat „frapată” de numeroase nereguli găsite în cadrul acestui control care a fost planificat în ultim moment.

Violeta Alexandru: „Sistemul public din România are o problemă cu asumarea responsabilității”

După ce a petrecut o oră în cadrul instituției, Violeta Alexandru a avut confirmarea oficială că oamenii sunt nevoiți să aștepte chiar și o jumătate de an decizia de pensionare. Mulți oameni așteaptă cu lunile ca angajații din casele de pensii să le rezolve dosarele de pensionare.

„Sistemul public din România are o problemă cu asumarea responsabilității (…)  „Intervin nenumărate entități și structuri, unul verifică datele, unde îl verifică pe cel care introduce datele, unul îl verifică pe cel care verifică, următorii sunt structurați că o comisie care verifică pe cel care introduce datele verificat, toate aceste lucruri în lanț nu arată decât că sistemul public din România are o problemă cu asumarea responsabilității. Sunt oameni cărora li se spune un termen nerespectat ulterior și care nu dispun de resurse pentru a-și putea asigura cheltuieli zilnice de trai, plata utilităților”, a transmis la ieșirea din clădire Ministrul Muncii.

Instituția nu a dorit să facă public numărul celor care așteaptă de mai multe luni pentru a li se înmâna prima pensie, transmite Pro TV.

Violeta ALexandru a găsit numeroase nereguli la Casa Locală de Pensii din sectorul 6.

Această chestiune nu a fost privită cu ochi prea buni de către fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, care a fost întrebat de problemă.

„Cu siguranță că pot apărea și astfel de cazuri, cu siguranță că în tot ce se întreprinde într-un minister, într-o serviciu public, din mai multe motive: unul ar fi că o persoană realizează stagiul de cotizare într-o țară UE, acel schimb de documente poate dura. Sau lipsa de un document la dosar și se solicită o clarificare sau poate fi chiar o problemă în prelucrarea dosarului, dar nu sunt cazuri multiple. Chestiuni care ar trebui discutate și rezolvate în interiorul ministerului, nu la televizor”, a declarat Marius Budăi, fostul ministru al muncii în cabinetul Vioricăi Dăncilă.