Noul ministru al Muncii, anunț de ultimă pentru pensionari! Prima măsură pe care vrea să o ia imediat

Noul ministru al Muncii, anunț de ultimă pentru pensionari! Prima măsură pe care vrea să o ia imediat
Ministrul Muncii îi asigură pe pensionari că vor beneficia de servicii de calitate

Ministrul Muncii a vizitat Casa de Pensii a Sectorului 6 din Capitală, după ce mai mulți pensionari s-au plâns de întârzieri în ceea ce privește calculul pensiilor. Violeta Alexandru consideră că pensionarii sunt tratați cu aroganță și lipsă de respect de către angajații de la Casa de Pensii și prezicează că va căuta soluții pentru remedierea acestei probleme.

Ministrul Muncii îi asigură pe pensionari că vor beneficia de servicii de calitate

„Am primit semnale că sunt întârzieri în calculul pensiilor. Legea prevede foarte clar un termen de 45 de zile de la înregistrarea dosarului până la emiterea deciziei şi până la efectuarea plăţii, dar aceste 45 de zile sunt cu mult depăşite. Problema este că pensionarului nu i se explică de ce apar aceste întârzieri şi nici nu are o siguranţă cu privire la termenul maxim în care i se va răspunde şi i se va procesa dosarul respectiv şi i se va calcula şi efectua plata pensiei respective. Oamenilor nu li se explică de ce există aceste întârzieri, în multe situaţii sunt trataţi cu aroganţă, în sensul în care oamenii nu primesc alt răspuns decât ‘Dacă nu vă convine să ne daţi în judecată!’, ceea ce denotă o atitudine arogantă şi implicit o lipsă de respect faţă de om”, a declarat Ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Violeta Alexandru le-a promis pensionarilor că va căuta soluții pentru ca în cel mai scurt timp să beneficieze de servicii de calitate.

„În primul rând, vreau să simplific aceste proceduri. Ele sunt în acest moment alambicate şi parcă sunt gândite să se ocupe şapte oameni şi să nu răspundă niciunul. (…) Aş vrea să simplific procesul fără să pun în pericol procedura de verificare. (…) Încă mai avem maşini care duc documente în arhivă, când suntem în era tehnologiei în care poţi să le scanezi, fără să vină o maşină care să încarce hârtii şi care le ducă în arhivă şi acolo să se aşeze pe un raft. Eu sunt dezamăgită de atitudinea oamenilor din sistem, adică ei par să nu vrea să îmbunătăţească lucrurile. (…) Problema mea e de atitudine şi de a nu vrea să îmbunătăţeşti starea de fapt”, a mai spus Ministrul Muncii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI