Anunț de ultimă oră despre pensii. Ce a anunțat ministrul Violeta Alexandru că s-a întâmplat chiar azi

Anunț de ultimă oră despre pensii. Ce a anunțat ministrul Violeta Alexandru că s-a întâmplat chiar azi

Vești bune pentru pensionari. Ministrul Muncii – Violeta Alexandru – a făcut un anunț așteptat de toți cei care primesc pensii în România.

Anunț de ultimă oră despre pensii

Astfel că, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că plățile pensiilor în numerar prin Poșta Română au fost încheiate, către toate adresele la care au fost găsiți pensionarii, înainte de 20 ianuarie, termenul limită.

”Vineri 17, tot înainte de weekend cum am reușit să procedăm și în cazul plăților pe card, am terminat plata pensiilor în numerar prin Poșta Română la toate adresele la care au fost găsiți pensionarii la domiciliu. Înainte de termenul limită de 20!”, a scris pe Facebook ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Casele locale de pensii din București, reamenajări

De asemenea, Violeta Alexandru a mai anunțat că până pe 31 ianuarie, Casele locale de pensii din București trebuie să reamenajeze zona de lucru cu publicul, înlăturându-se astfel pereții dintre angajați și cetățeni.

„Pensionarul nu stă în picioare cu capul plecat în faţa funcţionarului”, a arătat Alexandru, care a emis un ordin prin care zona trebuie amenajată cu mese cu câte două scaune, astfel încât şi funcţionarii şi pensionarii să poată sta comod, relatează News.ro.

„Zis şi făcut! Până la 31 ianuarie 2020, Casele locale de pensii din Bucureşti au obligaţia de a finaliza procesul de re-amenajare a zonei de interacţiune cu cetăţenii. Fără pereţi între cetăţeni şi angajaţii statului. Pensionarul nu stă în picioare cu capul plecat în faţa funcţionarului”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

De asemenea, aceasta a mai ataşat şi o fotografie cu ordinul de ministru emis în acest sens, care prevede că trebuie amenajate spaţii „tip masă cu două scaune în vederea optimizării calităţii serviciilor prestate către pensionari”. Pe data de 10 ianuarie, ministrul Muncii preciza, tot pe Facebook, că a venit momentul „să spargem zidurile inutile care despart cetăţenii de serviciile de calitate pe care le merită”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI