Anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Ce plan are PNL, după avertizările BNR

Anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Ce plan are PNL, după avertizările BNR

Vestea că pensiile vor fi majorate de către Guvernul PNL stârnește confuzie în rândul românilor care se apropie de această etapă. Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Orban a declarat că actualul guvern va respectat decizia de majorare a pensiilor. Totul după ce joi ministrul de Finanțe anunța că există o categorie de persoane care ar putea rămâne fără acest drept.

Anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor

Ionel Dancă a afirmat că PNL va respecta decizia de majorare a punctului de pensie, cu 40%, de la 1 septembrie. Asigurarea a venit din partea oficialului după ce guvernatorul BNR le-a atras atenția politicienilor cu privire la o asemenea măsură. Mugur Isărescu a declarat, săptămâna aceasta, că „nu vrem să rătăcim vreo 40 de ani printr-un deşert financiar”, dacă va fi aplicat planul actualului guvern.

De asemenea, Mugur Isărescu a mai precizat și că punctul de pensie nu poate suferi astfel de modificări, în condițiile în care este prevăzută o creștere economică de doar 4%.

Anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Ce plan are PNL, după avertizările BNR
Șeful Cancelariei premierului susține că punctul de pensie va fi majorat de la 1 septembrie, cum a propus PNL

„Și guvernatorul a insistat ulterior, spunând că acest gen de declarații trebuie luate în contextul în care facem o analiză macroeconomică. Dacă guvernatorul este chemat să prezinte o situaţie privind perspectivele macroeconomice – şi, uitându-ne la date, sigur că asta arată complicat. Asta nu înseamnă că guvernatorul decide dacă se majorează pensiile sau nu. Asta este o decizie a Guvernului, iar decizia Guvernului este una foarte clară”, a declarat Ionel Dancă, potrivit Digi24.

Ce plan are PNL, după avertizările BNR

„Tot ceea ce înseamnă drepturi salariale, drepturi la pensie aflate în plată, potrivit legilor în vigoare şi care urmează să crească, conform legilor în vigoare, noi, PNL și Guvernul le vom respecta. Inclusiv majorările salariale pentru profesori. atât cele de la 1 ianuarie, cât şi cele de la 1 septembrie, astfel încât profesorii să ajungă pe grila din 2022. Am spus acest lucru de nenumărate ori. Se pare însă că, în disperare de cauză, cei din PSD continuă să alimenteze aceste intoxicări. Repet, folosindu-se în mod absolut cinic şi ticălos de fricile oamenilor”, a mai afirmat șeful Cancelariei premierului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI