28 ian. 2023 | 11:28

Anticiclonul termic va lovi din nou România. Ce urmează să se întâmple cu vremea în februarie întrece orice imaginaţie

Vremea Meteo
Anticiclonul termic va lovi din nou România. Ce urmează să se întâmple cu vremea în februarie întrece orice imaginaţie
Anticiclonul termic va lovi din nou România

Ultimele zile ale lunii ianuarie au adus o schimbare radicală a vremii. După temperaturi de 20 de grade Celsius, aproape toată România este paralizată de ninsori și viscol. Meteorologii au emis primele prognoze și pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt neașteptate. Un anticiclon termic va afecta din nou multe regiuni ale țării.

Ce se întâmplă cu vremea în luna februarie

Prima lună a anului 2023 a fost una a extremelor. Dacă acum câteva săptămâni, românii se bucurau de temperaturi de aproape 20 de grade Celsius, acum, aproape toate regiunile țării sunt afectate de ninsori, viscol și intensificări ale vântului.

Meteorologii au actualizat prognoza pentru luna februarie, iar veștile sunt neașteptate. Se pare că după acest episod serios de iarnă, vremea va trece din nou prin schimbări importante.

Pentru următoarele patru săptămâni se anunță temperaturi atipice pentru această perioadă, mai mari decât mediile considerate normale.

Sub efectul unui anticiclon termic, valorile afișate de termometre vor fi, în mare parte, pozitive, iar ninsorile nu își vor face apariția deloc.

Citește și: Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza valurilor uriaşe. Ore întregi de întârzieri şi pe Aeroportul Otopeni

Cod portocaliu de ninsori și viscol

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis cod portocaliu de ninsori și viscol. Avertizarea de vreme rea este valabilă până duminică, ora 10:00.

„În judeţele Vrancea, Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş va ninge abundent (35…50 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută”, a transmis ANM.

Tot până duminică, ora 10:00, este în vigoare și o alertă de tip cod galben de precipitații sub formă de ploaie şi ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului.

„În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. În aceste zone, local şi temporar, vor fi şi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea. În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) şi vizibilitate scăzută”, a precizat ANM.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
POȘTA face ANUNȚUL! PENSIILE vor fi PLĂTITE. DATA exactă
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro