24 apr. 2024 | 20:08

Cea mai bună plăcintă cu cartofi după rețeta Gabrielei Cristea. Ingredientul magic care îi dă un gust nemaipomenit

Diverse
Cea mai bună plăcintă cu cartofi după rețeta Gabrielei Cristea. Ingredientul magic care îi dă un gust nemaipomenit
Cea mai bună plăcintă cu cartofi după rețeta Gabrielei Cristea. Ingredientul magic care îi dă un gust nemaipomenit

Gabriela Cristea a dezvăluit o nouă rețetă extrem de interesantă, special pentru această perioadă de post. Dacă nu știi ce să mai gătești, află cum se prepară cea mai delicioasă plăcintă cu cartofi. Care este ingredinetul magic, ce îi dă un gust cu totul special.

Rețeta de plăcintă cu cartofi de la Gabriela Cristea

Gabriela Cristea este una dintre cele mai iubite prezentatoare TV. Este foarte apreciată pentru tot ce face pe micile ecrane, pentru spectacolul pe care îl asigură cu fiecare apariție, dar are și mare talent în bucătărie. De ceva timp este foarte activă în mediul online din punct de vedere al bucătăriei și dezvăluie tot felul de rețete interesante.

De curând, vedeta s-a lansat serios în lumea afacerilor și a dus pasiunea pentru gătit la un alt nivel. Și-a deschis propriul laborator de cozonaci, pe care îi vine într-un magazin fizic, ce are deja mare succes.

Știe, însă, să pregătească tot felul de preparate, printre care și plăcintă cu cartofi. Este perfectă pentru post, se gătește foarte ușor și nu ai neovie de prea multe ingrediente pentru ea.

A vorbit despre rețetă pas cu pas pe Facebook, unde este urmărită de o mulțime de oameni. Rețeta s-a dovedit pe placul fanilor, care au avut numai cuvinte de laudă la adresa vedetei.

„O să facem o plăcintă de cartofi cu ceapă caramelizată. Practic, n-avem decât ingrediente de post. Și dacă vreți, plăcinta asta puteți s-o faceți și de dulce”, a spus vedeta la începutul clipului video de pe Facebook.

Cum se face plăcinta cu cartofi

Pentru acest fel de mâncare nu ai nevoie de prea multe ingrediente, însă trebuie să te asiguri că toate sunt proaspete și de bună calitate. Astfel, îți trebuie:

– un pachet de foi de plăcintă;

– condimente: boia iute, boia dulce și salvie;

– 2-3 cepe;

– ulei;

– cartofi.

Cartofii se pun la fiert în apă până când devin suficient de moi încât să poată fi înțepați ușor cu o furculiță. După ce au fiert suficient, se curăță de coajă și se lasă la răcit.

Mai apoi, într-o tigaie, se călește ceapa tăiată cubulețe în ulei de măsline până când devine frumos caramelizată și aurie. Atenție, însă, să nu fie arsă, pentru că gustul preparatului se va schimba complet.

Pentru a-i da o aromă specială, se adaugă în tigaie și un buchețel de salvie, care va aromatiza ceapa subtil.

După ce s-au răcit, cartofii se dau pe răzătoarea mare. Peste ei se adaugă ceapa caramelizată din tigaie și se condimentează generos cu sare, boia iute, boia dulce și ulei de măsline. Se amestecă bine toate ingredientele, astfel încât să obținem o compoziție omogenă.

Mai apoi, se întinde foarte bine ulei de măsline pe prima foaie de plăcint, peste care se adaugă câteva linguri din compoziția de cartofi și ceapă pe foaie.

După ce prima foaie este pregătită, se adaugă în tavă și se repetă procesul cu celelalte foi de plăcintă. Se mai unge cu puțin ulei deasupra plăcintei și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau până când foile de plăcintă devin aurii și crocante.

După ce este coaptă, se scoate plăcinta din cuptor și se lasă să se răcească puțin înainte de a fi tăiată și servită. Se poate savura ca atare sau alături de o salată proaspătă, pentru o masă mai copioasă.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro