Antena 3, lovitură din cauza Danei Budeanu. Ce a pățit postul TV

Antena 3, lovitură din cauza Danei Budeanu. Ce a pățit postul TV
Antena 3, lovitură din cauza Danei Budeanu. Ce a pățit postul TV

Ediția explozivă a emisiunii Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, ce a avut-o ca invitat pe Dana Budeanu a adus nouă lovitură postului Antena 3. Totul s-a decis în urmă cu 24 de ore. Ce repercursiuni au atras dezvăluirile șocante ale vedetei.

Postul Antena 3 a primit o nouă lovitură, din cauza Danei Budeanu. Ce s-a întâmplat pe 17 septembrie

Dana Budeanu, vedeta care face furori în mediul online cu radiografiile făcute societății românești, fie că vorbim despre alegerile vestimentare ale „divelor” autohtone sau despre viața politică, a fost invitată la emisiunea lui Mihai Gâdea, de la Antena 3. În ediția din 1 septembrie Sinteza Zilei, Dana Budeanu l-a criticat dur pe Nicușor Dan, candidatul PNL la Primăria Capitalei. În schimb, când a venit vorba despre Gabriela Firea, Budeanu nu s-a ferit să își exprime fățiș susținerea.

„Eu nu sunt PSD-istă, reveniți-vă, dar eu sunt cu Gabi. Eu sunt sora lui Gabi, dacă Rareș e fratele lui Nicușor. Eu sunt de sânge cu Gabi. Eu sunt foarte corectă. O susțin pe Gabi pentru că sunt un om foarte corect și pentru că real eu cred că femeia asta a făcut de-a rupt”, a fost una dintre afirmațiile făcute de Dana Budeanu la Sinteza Zilei, potrivit Pagina de Media.

Antena 3, lovitură din cauza Danei Budeanu. Ce a pățit postul TV
Antena 3, lovitură din cauza Danei Budeanu. Ce a pățit postul TV

În urma ședinței din 17 septembrie, Consiliului Național al Audiovizualului a decis ca emisiunea să primească somație publică pentru ediția cu Dana Budeanu, fiind invocat Articolul (40) din Codul Audiovizualului. Potrivit legii, „ în programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică.”

Antena 3, amendată pentru derapajele Adrianei Bahmuțeanu

În cadrul ședinei din 17 septembrie, CNA a decis ca Antena 3 să primească o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru ediția din 1- septembrie, ce a avut-o ca invitat pe Adriana Bahmuțeanu. Aceasta a folosit un limbaj deplasat la adresa candidate USR Plus la Primăria Capitalei, Clotilde Armand.

În timpul interviului cu Mihai Gâdea, Bahmuțeanu a adus o coroană funerară. Și-a explicat gestul spunând că este seara în care se va îngropa candidatura lui Armand. Moderatorul a intervenit, catalogând gestul drept nepotrivit.

„Antena 3 a fost părtașă la aceste acuzații prin felul cum a tratat subiectul”

Adriana Bahmuțeanu a continuat să folosească un limbaj deplasat, fără să mai fie întreruptă sau atenționată de Mihai Gâdea. Din acest motiv, CNA a decis amendarea postului.

„Emisiunea a fost total dezechilibrată. A venit Adriana Bahmuțeanu și a spus tot ce a vrut ea despre contra-candidată și sub formă de întrebări a făcut niște acuzații. Că a omorât un om sau că nu are pe conștiința că a făcut așa ceva. Mie mi se pare foarte grav să spui așa ceva. Nimeni nu a reacționat în niciun fel, poate că ea (n.r Clotide) nu a vrut să răspundă, poate că era obosită după scandal. Nu poți să spui pe post orice. Moderatorul trebuia să intervină. Chiar mi se pare că este dezechilibru total. Antena 3 a fost părtașă la aceste acuzații prin felul cum a tratat subiectul”, a declarat Dorina Rusu, în ședința CNA