Anglia începe ridicarea restricțiilor. De când intră în vigoare noile măsuri

Anglia începe ridicarea restricțiilor. De când intră în vigoare noile măsuri
Lodra începe ridicarea restricțiilor. Britanicii se vor bucura de noi măsuri relaxate

Marea Britanie trece și ea la relaxare! Noi măsuri întră în vigoare pentru britanici. Ce anunț a făcut recent Borin Johnson? Premierul a venit cu detalii pentru cetățeni pentru perioada ce urmează.

Anglia ridică restricțiile: de când intră în vigoare noile măsuri?

Borin Johnson a anunțat o nouă etapă a relaxării pentru britanici în dreptul măsurilor restrictive impuse de pandemie pentru Anglia. Noile reguli cu mult mai relaxate intră în vigoare din data de 19 iulie a.c.

Premierul a precizat, însă, că decizia finală urmează să fie luată tocmai pe 12 iulie, luându-se în considerare starea de la momentul menționat anterior și situația epidemiologică. Din păcate, există riscul ca numărul cazurilor să urce la 50 de mii în următoarele două săptămâni.

Oficialul a subliniat că e „departe de a se termina și cu siguranță nu se va termina pandemia până la 19 iulie.” Numărul de infectare este în creștere în rândul britanicilor, la fel ca numărul persoanelor spitalizate: „trebuie să ne împăcăm cu faptul că, din păcate, va crește și numărul deceselor.”

Reducerea restricțiilor se datorează eficienței campaniei de vaccinare. Autoritățile și-au propus ca până pe 19 iulie să se vaccineze toată populația cu cel puțin o doză: „Dacă nu putem redeschide societatea în următoarele săptămâni, când suntem ajutați de sosirea verii și de vacanțele școlare, trebuie să ne întrebăm când vom putea redeschide?”, a spus premierul.

Noile măsuri: rezumat cazuri  COVID-19 și condiții de călătorie actuale

-Toate restricțiile privind adunările din interior și exterior vor fi ridicate
-Toate companiile, inclusiv cluburile de noapte, se vor putea redeschide
-Nu va fi necesară limita de participanți la teatre sau evenimente sportive
-Nu va fi necesar niciun fel de certificate COVID pentru participarea la evenimente
-Regula privind distanțarea socială va dispărea
-Obligația de a purta masca de protecție va dispărea
-Recomandarea lucrului de acasă va fi anulată în detrimentul reluării activităților la birou

Rezumat cazuri
  • Anglia

Număr total de cazuri: 4,26 mil.
Număr total de decese: 113 K

  • Regatul Unit

Număr total de cazuri: 4,9 mil.
Număr total de decese: 128 K

  • Reguli de călătorie actuale: condiții pentru cetățeni străini

„Toate persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord din străinătate trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii dețin un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Nerespectarea măsurii de a prezenta un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 la sosirea în Marea Britanie se pedepsește cu amendă în cuantum de 480-500 lire sterline”
(Sursa: mae.ro)