Care este angajatul român cu cel mai mare salariu din țara noastră? El a reușit să încaseze în anul 2021 sume la care alții doar visează. Este vorba despre bani pe care unii români nu reușesc să îi agonisească nici în 2 vieți. Ce rol ocupă acesta și cu cât este plătit pentru ceea ce face? Datele au fost publicate Raportul de Remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului din cadrul companiei.
Românii sunt plătiți cu mult mai prost pentru aceleași posturi pe care le ocupă alți oameni în diferite țări. Cu toate astea, mulți dintre ei au reușit să găsească un echilibru și să se descurce cu facturile și cheltuielile de zi cu zi.
Nu este și cazul unui român care nu are pentru ce să-și facă griji în privința banilor. Președintele combinatului Chimcomplex Borzeşti este angajatul de la noi din țară care în anul 2021 a avut cel mai mare salariu.
Mai exact, este vorba despre o sumă la care unii dintre cetățeni doar visează. Ștefan Vuză ocupă acest rol și a încasat în anul 2021 nu mai puțin de 1.7 milioane de euro.
Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti a fost cea mai performantă companie de la Bursa de la Bucureşti, având un randament de 1,200%.
Raportul anual de remunerare a conducătorilor societății arată că Vuză a avut în anul trecut un venit net de aproximativ 3,367,266 lei. Aceleași surse arată că Băncilă Virgiliu, vicepreședintele companiei, a încasat 602,220 de lei.
Mai exact, este vorba de 414.000 de euro, la care s-a adăugat un bonus anual, de 589.000 de euro, plus o tranșă „de stimulare pe termen lung”, pentru perioada 2019-2021, de 487.700 euro.
Tranșa de stimulare pe termen lung poate fi în numerar sau sub formă de acțiuni, plata realizându-se la finalul perioadei de performanță de trei ani.
După cei trei ani, valoarea de plată și numărul de acțiuni desemnate în scopul acesta depind de nivelul de realizare a obiectivelor pentru criteriul de performanță respectiv.
Cei din Directoraul OMV Petrom din străinătate primesc și o compensație pentru planurile de pensie anterioare. Acest lucru ar însemna 248.500 euro în cazul Christinei Verchere.
La sumă se adaugă și îndemnizația de 20%, aplicabilă tuturor contractelor de muncă în vederea compensării transferului contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator către angajat.
În cazul directorului executiv de la OMV Petrom, rezultă un total de aproximativ 2.000.000 de euro. Datele sunt publicate în Raportul de Remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere ai OMV Petrom.