02 apr. 2022 | 08:36

Angajatul român cu cel mai mare salariu din țara noastră în 2021. Nu câștigi atâția bani nici în două vieți!

Social
Angajatul român cu cel mai mare salariu din țara noastră în 2021. Nu câștigi atâția bani nici în două vieți!
Angajatul cu cel mai mare salariu din România

Care este angajatul român cu cel mai mare salariu din țara noastră? El a reușit să încaseze în anul 2021 sume la care alții doar visează. Este vorba despre bani pe care unii români nu reușesc să îi agonisească nici în 2 vieți.  Ce rol ocupă acesta și cu cât este plătit pentru ceea ce face? Datele au fost publicate Raportul de Remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului din cadrul companiei.

Angajatul român cu cel mai mare salariu din 2021

Românii sunt plătiți cu mult mai prost pentru aceleași posturi pe care le ocupă alți oameni în diferite țări. Cu toate astea, mulți dintre ei au reușit să găsească un echilibru și să se descurce cu facturile și cheltuielile de zi cu zi.

Nu este și cazul unui român care nu are pentru ce să-și facă griji în privința banilor. Președintele combinatului Chimcomplex Borzeşti este angajatul de la noi din țară care în anul 2021 a avut cel mai mare salariu.

Mai exact, este vorba despre o sumă la care unii dintre cetățeni doar visează. Ștefan Vuză ocupă acest rol și a încasat în anul 2021 nu mai puțin de 1.7 milioane de euro.

Lucrează la cea mai performantă companie de la Bursa din București

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti a fost cea mai performantă companie de la Bursa de la Bucureşti, având un randament de 1,200%.

Raportul anual de remunerare a conducătorilor societății arată că Vuză a avut în anul trecut un venit net de aproximativ 3,367,266 lei. Aceleași surse arată că Băncilă Virgiliu, vicepreședintele companiei, a încasat 602,220 de lei.

Mai exact, este vorba de 414.000 de euro, la care s-a adăugat un bonus anual, de 589.000 de euro, plus o tranșă „de stimulare pe termen lung”, pentru perioada 2019-2021, de 487.700 euro.

Tranșa de stimulare pe termen lung poate fi în numerar sau sub formă de acțiuni, plata realizându-se la finalul perioadei de performanță de trei ani.

Ce se adaugă?

După cei trei ani, valoarea de plată și numărul de acțiuni desemnate în scopul acesta depind de nivelul de realizare a obiectivelor pentru criteriul de performanță respectiv.

Cei din Directoraul OMV Petrom din străinătate primesc și o compensație pentru planurile de pensie anterioare. Acest lucru ar însemna 248.500 euro în cazul Christinei Verchere.

La sumă se adaugă și îndemnizația de 20%, aplicabilă tuturor contractelor de muncă în vederea compensării transferului contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator către angajat.

În cazul directorului executiv de la OMV Petrom, rezultă un total de aproximativ 2.000.000 de euro. Datele sunt publicate în Raportul de Remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere ai OMV Petrom.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro