01 aug. 2019 | 15:26

Amnistia fiscală, adoptată de Guvern. Cine scapă de datoriile la ANAF

Știri generale
Amnistia fiscală, adoptată de Guvern. Cine scapă de datoriile la ANAF
Amnistia fiscală, adoptată de Guvern

Aministia fiscală a fost adoptată în ședința de Guvern de miercuri. Ordonanța privind instituirea unor facilități fiscale vine în ajutorul unor datornici la stat. Cine scapă de obligațiile la ANAF?

Amnistia fiscală, adoptată de Guvern

Aministia fiscală, anume Ordonanța privind instituirea unor facilități fiscale, a fost adoptată în ședința de miercuri a Guvernului. Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, datornicii la stat se vor bucura de ștergerea cu buretele a unor datorii de peste 36,7 miliarde de lei. Așadar, companiile de stat ori private care datorează statului peste un milion de lei pot beneficia de restructurarea obligațiilor bugetare ce merg până la eliminarea a jumătate din unele obligații. Cât despre datoriile sub un milion de lei, vor fi anulate accesoriile, dacă obligațiile bugetare principale sunt achitate până la 30 noiembrie 2019.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a venit cu lămuriri în privința amnistiei. Conform oficialului, facilitățile fiscale au drept scop încurajarea contribuabililor să își plătească obligațiile bugetare. Cât despre cei care își plătesc datoriile la timp, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, trebuie să introducă, potrivit spuselor premierului, o soluție care să răsplătească și să încurajeze contribuabilii corecți. În încheierea ședinței de Guvern desfășurată miercuri, Dăncilă a precizat și că măsurile se vor aplica, fără discriminare, persoanelor fizice, companiilor private și de stat, organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor publice și unităților administrativ-teritoriale.

Amnistia fiscală, adoptată de Guvern. Cine scapă de datoriile la ANAF

Datoriile sub un milion de lei, vor fi anulate accesoriile, dacă obligațiile bugetare principale sunt achitate până la 30 noiembrie 2019

Așadar, companiile cu capital privat, mixt ori de stat, ce au adunat până la finalul anului precedent obligații bugetare restante de peste 1 milion de lei, se pot bucura de o restructurare, reprezentată de o serie de facilități fiscale, care să mențină viabilitatea acestora și repunerea în circuitul economic. Când vine vorba despre entitățile fără personalitate juridică și persoanele fizice, se aplică măsura anulării penalităților și dobânzilor indiferent de cuantumul obligațiilor adunate către stat, dacă achită datoriile până la data de 30 noiembrie 2019.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Cel mai bun sos de ardei. Se poate mânca și pe pâine
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Victorie pentru Călin Georgescu. I-a spulberat pe toți. A fost lovitură de stat
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro