Care este amestecul natural care te scapă de mirosul neplăcut din coșul de gunoi. Ai nevoie doar de două ingrediente naturale, iar problema este înlăturată în doar câteva clipe. De asemenea, îți explicăm și de ce poți să torni sare în toaletă. Trucul este foarte eficient, însă niciun instalator nu ți-l va spune.
O problemă care poate fi extrem de deranjantă, mai ales în sezonul cald, este mirosul neplăcut din coșul de gunoi. Pentru a o rezolva se recomandă să pui coaja de lămâie în găleata de gunoi goală sau într-un recipient care deja are gunoi. Coaja de lămâie va masca toate celelalte mirosuri.
Un alt truc recomandat pentru coșul de gunoi este ca, atunci când schimbi sacul de gunoi, să pui de fiecare dată, pe fundul coșului, o dischetă de bumbac înmuiată în ulei esențial. Trucul simplu te va ajuta odată să scapi de mirosul neplăcut.
De asemenea, pentru a minimiza mirosul urât și pentru a preveni ca resturile să cadă pe jos, trebuie să fixezi ferm sacul de gunoi de coș. În acest sens, poți folosi agrafele de rufe sau clemele de papetărie. Mai poți plia și un ziar în mai multe straturi, pe care îl poți așeza pe fundul coșului, după care să pui un sac de gunoi.
Un alt truc eficient este acela de a turna sare în toaletă. Dacă torni aproximativ 100 grame de sare grunjoasă în toaletă și o presări și pe marginile toaletei, după care o lași să acționeze vreme de trei ore și speli apoi toaleta, vei obține o toaletă curată, fără costuri și fără substanțe chimice.
Pentru un efect mai bun, poți lăsa sarea să acționeze toată noaptea și astfel curățarea va fi una mai eficientă. Dacă preferi, în loc de sare poți să folosești bicarbonat de sodiu.
Dacă amesteci o mână de sare cu zeamă de lămâie, soluția poate fi bună pentru curățenia casei. Dacă torni un pahar de sare în toaletă, el va funcționa și ca un un dezinfectant, neutralizând mirosurile urâte.
Dacă iese și un miros urât din țevi, se recomandă o astfel de curățare în fiecare zi, timp de o săptămână, apoi trebuie să mai torni doar o lingură de sare în toaletă, doar o dată pe lună.
Sarea se poate turna și în scurgerea de la baie, atunci când există un blocaj: se pune un pumn de sare într-un vas cu apă clocotită. Mare atenție însă, sarea cu apă clocotită nu poate fi turnată în instalațiile de faianță și porțelan, întrucât astfel de instalații nu tolerează temperaturile ridicate.