Când viața îți oferă lămâi, folosește-le nu doar pentru limonadă, ci și la unele treburi casnice. Un produs de bază bun în majoritatea bucătăriilor, aceste citrice sunt foarte utile. La fel ca oțetul, este un agent de curățare grozav, mai ales când vine vorba de cuptor, folosit des de toată lumea, deoarece este practic și ușor pentru încălzirea mâncării. O gospodină a încercat un truc simplu cu o jumătate de lămâie și s-a îndrăgostit de el. Încearcă-l și tu, ne vei mulțumi.
Curățarea obiectelor și ustensilelor din bucătărie dă mari bătăi de cap multor femei. Mai ales aragazul, cuptorul cu microunde sau farfuriile, unde rămân resturi de carne, ouă care se întăresc. Din fericire, există o soluție genială care te poate ajuta să scapi de murdărie într-un mod cât mai simplu. Una dintre aceste metode eficiente este pe bază de lămâie.
Acidul citric găsit în lămâi este antibacterian și antiseptic, ceea ce îl face unul dintre instrumentele de curățare preferate ale naturii, deoarece acționează ca un înălbitor natural. Uleiurile găsite în coaja fructului dau strălucire electrocasnicelor din bucătărie. Completate cu puțină sare, ai putea arunca majoritatea soluțiilor pe bază de chimicale din comerț.
Așadar, iată cum cureți cuptorul cu microunde doar cu lămâie. Niciodată nu a fost mai simplu! În primul rând, pregătește un bol cu apă și pune câteva felii de lămâie și zeamă abia stoarsă. Bagă recipientul în cuptor, setează temperatura maximă și lasă-l să funcționeze trei minute. Apa fierbinte din castron și detergentul de vase vor îndepărta rapid grăsimea din cuptor. Până și resturile întărite de mâncare se vor curăța ușor. Apoi șterge interiorul cu o lavetă din microfibră umezită. Citricul este considerat un ingredient minune pentru că lasă un parfum proaspăt și elimină mirosurile neplăcute.
Și în acest caz, tot pe lămâie te poți baza. Folosește citricul cu încredere, căci va curăța perfect orice vas. Cum este vremea grătarelor, este necesar ca grilajele să fie curate. După fiecare utilizare clătește bine cu apă caldă, presară sare și curăță cu o felie de lămâie. Aceasta degresează și îndepărtează arsurile. Mare atenție, însă! Fonta nu trebuie spălată cu detergent deoarece pătrunde în porii vasului, apoi ajunge în mâncare. Lămâia și sarea sunt mai mult decât suficiente pentru a îndepărta grăsimea. La final, clătește foarte bine cu apă fierbinte.