Vopsește ouă de Paște cu bicarbonat de sodiu. Clipul video care te învață un stil genial VIDEO

Vopsește ouă de Paște cu bicarbonat de sodiu. Clipul video care te învață un stil genial VIDEO
Cum să vopsești ouă de Paște cu bicarbonat de sodiu?

Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele vor să facă o masă impresionantă. Preparatele tradiționale care cu siguranță nu vor lipsi de pe masa românilor sunt: ouăle, cozonacul și drobul de miel sau pui. Deși par ușor de făcut, poți să strici rapid procesul prin care vopsești ouăle. Iată o altă metodă pe care trebuie să o iei în calcul. Cum poți să le colorezi cu ajutorul bicarbonatului de sodiu și de ce alte lucruri mai ai nevoie pentru această activitate?

Truc: cum să vopsești ouă de Paște cu bicarbonat de sodiu?

Printre cele mai importante tradiții de Paște se află coloratul nelipsitelor ouă. Majoritatea oamenilor le fac roșii, alții respectă datinile și le vopsesc în mod natural (cu frunze de mentă/frunze de ceapă/varză).

Cu toate astea, cei care își doresc o culoare aprinsă la ele se folosesc de vopseaua specială din comerț. Poți ca anul acesta să încerci o altă variantă. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu, ouă, oțet și colorant alimentar gel.

De asemenea, trebuie să știi că cele vopsite cu bicarbonat de sodiu și oțet sunt perfect sigure pentru a fi consumate. Poți să faci ouă vopsite cu ciment de cauciuc doar pentru decor.

  • De ce ai nevoie?

– Ouă
– ciment de cauciuc
– Bol de sticlă
– Bicarbonat de sodiu
– Apă
– Lingură
– Formă de brioșe
– Pensule
– Mănuși de cauciuc
– Oțet

Cum trebuie să procedezi?

Fierbe ouăle și lasă-le să se răcească mai apoi. Deschide o cutie de ciment de cauciuc și folosește pensula pentru a picura lipici pe ouă. Îndepărtează cimentul de cauciuc pentru a descoperi un model alb după ce ai terminat ouăle.

Pentru ouăle pe care poți să le consumi trebuie să folosești o lingură dintr-un sfert de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă și să adaugi trei picături de colorant alimentar.

Amestecă până când se transformă totul într-o consistență asemănătoare cu o pastă. Repetă procesul pentru a obține câte culori de pastă vrei. După ce amesteci pasta, pune câte un ou în fiecare gaură a unei forme pentru brioșe.

Folosește o pensulă pentru a adăuga mai multe culori. Este indicat să faci asta cu mânuși în mâini. Pasta de bicarbonat va adăuga culoare fiecărui ou vopsit.

Poți să le faci mai vibrante dacă pui mai mult colorant alimentar sub formă de gel. Experții nu recomandă vopseaua din comerț pentru că are foarte multe chimicale în compoziție. Cu toate astea, ai mereu la îndemână varianta cu diverse legume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI