Amestecul banal care este mai bun decât un degresant. Ai nevoie de două ingrediente

Amestecul banal care este mai bun decât un degresant. Ai nevoie de două ingrediente
Amestecul banal care este mai bun decat un degresant. Ai nevoie de doua ingrediente

Pe timp de vară, oamenii consumă fructe multe, mai ales citrice, pentru ca organismul să primească doza de vitamine necesară în anotimul cald. Deși unele fructe sunt prea bune pentru a fi folosite la orice altceva decât mâncat, iată câteva trucuri geniale pe care le poți pune în aplicare când faci curățenia generală.

Cum obții cel mai eficient degresant cu suc de portocale

Portocalele, lămâile și alte citrice sunt vedetele sezonului cald, deoarece ne ajută să rămânem hidratați și să obținem aportul necesar de vitamine, pentru ca organismul nostru să aibă parte de un boost de energie.

Oricât de delicios ar fi un pahar rece de suc de portocale și lămâi, gospodinele îți dezvăluie un secret pe care foarte puține persoane îl știu.

Cum poți refolosi cojile de portocală pentru a prepara cel mai eficient degresant? Ei bine, ai nevoie doar de câteva ingrediente care se găsesc, cu siguranță, la tine în frigider sau cămară:

  • 1 cană de oțet alb;
  • 2 coji de portocală;
  • 1 pahar cu apă.

În primul rând vei stoarce portocala, vei îndepărta pulpa reziduală și vei pune cojile într-un borcan. Acoperi cojile cu apă și oțet, închizi borcanul, agiți compoziția și o pui într-un uscat ferit de lumină și căldură, precum debaraua sau cămara.

Amestecul trebuie lăsat la macerat pentru o săptămână, apoi se strecoară într-o sticlă cu pulverizator și gata, degresantul natural este pregătit pentru a fi utilizat cu succes.

Acest degresant cu zeamă de portocale este ideal pentru a curăța cele mai dificile suprafețe din casă, iar tot ce trebuie să faci este să pulverizezi amestecul pe suprafața ce trebuie dezinfectată.

Sucul de citrice dezinfectează orice suprafață

De exemplu, după ce ai aplicat degresantul pe blatul de bucătărie, rosturile dintre plăcile de faianță sau bateria de la cadă, revii cu o cârpă sau o lavetă curată și clătești suprafețele. Rezultatele vor fi imediate, acesta este cel mai tare truc de curățare.

Ca bonus, suprafețele nu vor fi doar curățate și igienizate, ci și parfumate. Acest truc este genial pentru persoanele care nu vor să cumpere degresanți artificiali din supermarket.

Un alt truc genial și preferat de gospodine este să combine oțetul cu bicarbonatul de sodiu. Acest truc te ajută să răzuiești resturile de mâncare de pe farfurii înainte de a le spăla, dar și să igienizezi scurgerea chiuvetei, care poate da un miros neplăcut care acaparează încăperea.

Soluția este una simplă. Se toarnă în chiuvetă o ceașcă de oțet amestecat cu bicarbonat de sodiu, se așteaptă câteva minute, apoi se lasă robinetul să curgă, iar scurgerea se desfundă de îndată.