Cel mai tare truc de curățenie cu oțet și coajă de portocală. Nu ai cum să nu încerci

Cel mai tare truc de curățenie cu oțet și coajă de portocală. Nu ai cum să nu încerci
Cel mai tare truc de curățenie cu oțet și coajă de portocală.

Care este cel mai tare truc de curățenie cu oțet și coajă de portocală. Trebuie să încerci și tu acest truc. Este o vorba despre o simplă combinație, pentru care sunt necesare două ingrediente care există, de regulă, în toate casele românilor. Trucul presupune folosirea inedită a oțetului și a cojii de portocală.

Cel mai tare truc de curățenie cu oțet și coajă de portocală

Portocala cea bogată în vitamina C are o aromă senzațională la prăjituri, fiind un aliat de nădejde și în timpul curățeniei, folosită în combinație cu oțetul. Mirosul de portocală este asociat de regulă cu sărbătorile de iarnă, dar trebuie să știi că dacă pui câteva bucăți de coajă de portocală la fiert într-un vas și cu puțină scorțișoară, întreaga casă se va parfuma, iar mirosul rămas în urma gătitului se poate îndepărta astfel.

Însă asta nu este singura utilizare a cojilor de portocală, căci ele pot deveni aliatul preferat al celor care doresc să înlocuiască produsele chimice cu variante naturale, mai ieftine, dar eficiente.

Dar combinația câștigătoare este realizată din oțet și coajă de portocală. Vei avea nevoie de un borcan mare, umplut pe jumătate cu o soluție din părți egale de apă și oțet în care se pun cojile de portocală. Se pune capacul apoi și se lasă o săptămână. După cele șapte zile, substanța care se obține se toarnă într-un recipient cu pulverizator și se poate utiliza în timpul curățeniei.

De ce să amesteci oțet cu bicarbonat de sodiu

Un alt truc care trebuie adăugat pe lista gospodinelor este oțetul, folosit în combinație cu bicarbonatul de sodiu. Acest truc te ajută să răzuiești resturile de mâncare de pe farfurii înainte de a le spăla, dar și să igienizezi scurgerea chiuvetei, care poate da un miros neplăcut care acaparează încăperea.

Soluția este una simplă. Se toarnă în chiuvetă o ceașcă de oțet amestecat cu bicarbonat de sodiu, se așteaptă câteva minute, apoi se lasă robinetul să curgă, iar scurgerea se desfundă de îndată.

Pentru un alt truc, chiar mai simplu, ai nevoie doar de o felie de pâine peste care să stropești în prealabil câteva picături de oțet. Pâinea se pune în coșul de gunoi și se lasă peste noapte acolo. Până a doua zi, orice miros neplăcut este eliminat.

Aceste trucuri pe bază de oțet fiind cunoscute, le poți încerca și tu cu încredere oricând în procesul de curățenie.