Trucul care te ajută să cureți o portocală în 30 de secunde. O să-ți fie util de Crăciun VIDEO

Trucul care te ajută să cureți o portocală în 30 de secunde. O să-ți fie util de Crăciun VIDEO
Secretul portocalelor s-a aflat

Portocalele sunt extrem de apreciate în această perioadă. Ele sunt consumate sub formă de suc sau integrate în numeroase rețețe. Cojile fructelor sunt folosite pentru o mulțime de trucuri. Totuși, mulți români își pun pofta în cui pentru că nu reușesc să curețe portocalele cât mai repede.

Cum trebuie să fie curățate portocalele, de fapt

Românii abia așteaptă să mănânce portocale în această perioadă, mai ales pentru că ele pot să lase și o mireasmă plăcută în locuință. Numeroase trucuri au fost descoperite atunci când vine vorba de cojile fructelor, însă mulți renunță la portocale după ce își dau seama că întâmpină probleme.

Astfel, oamenii recurg la mandarine sau clementine pentru că sunt ușor de decojit. În cele din urmă, cei care nu se pot abține și au poftă de portocale uită de cuțit și le curăță cu mâinile goale. Fructele pot să fie extrem de zemoase, așa că gospodinele se tem de mizeria pe care o lasă acestea în urmă.

Truc uluitor. Toți românii o să se bucure

S-a descoperit un truc inedit care o să te ajute să cureți portocalele cât se poate de repede. În doar 30 de secunde o să te poți bucura de gustul delicios pe care îl au aceste fructe. Nu trebuie să mai secționezi coaja peste tot! O să observi că totul este rapid, așa că o să te bucuri enorm de ce s-a aflat!

Începe prin a tăia portocala la ambele capete, apoi secționează fructul cu ajutorul cuțitului până la capăt. Acesta trebuie să se desfacă pentru ca feliile să fie scoase de pe coajă. Trucul a fost dezvăluit printr-un videoclip, așa că internauții s-au grăbit să încerce metoda inedită.

Cum alegi cele mai bune portocale. Ce reguli trebuie să respecți

Coaja de portocală trebuie să fie strălucitoare, uniformă și netedă. Încearcă să nu cumperi fructele care au pete maronii, mai ales pentru că ele s-au copt mult prea mult. Portocalele nu pot să fie savurate într-un suc delicios dacă prezintă respectivele semne.

De asemenea, ele trebuie să aibă un cerc mic pe coajă. În cazul în care el este verde, atunci portocalele sunt proaspete. Evită să cumperi fructe care au umflături, pete întunecate. O să ai mari probleme și dacă observi că portocajele au coaja deshidratată. Ele nu vor putea să mai fie consumate.

În cele din urmă, trebuie să miroși portocalele înainte să le cumperi. Un fruct extrem de parfumat o să fie dulce și ideal pentru a fi introdus în numeroase rețete.