Amenzi uriașe primite de firma care deținea microbuzul implicat în accidentul din Arbore. Ce nereguli au fost găsite

Amenzi uriașe primite de firma care deținea microbuzul implicat în accidentul din Arbore. Ce nereguli au fost găsite
Amenzi uriașe pentru firma ce avea microbuzul implicat în accidentul din Arbore

Un accident violent a avut loc, pe 3 martie, în comuna Arbore, județul Suceava. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme, marca VW și Ford, și un microbuz. Vinovat pentru producerea accidentului este conducătorul autoturismului marca VW.

Coliziune între două autoturisme și un microbuz școlar

Ajuns în fața sediului unei firme, conducătorul mașinii marca Ford a semnalizat dreapta pentru a efectua un viraj. Din spate, a venit autoturismul cu marca VW și s-a izbit în primul autoturism. După impact, cel ce s-a izbit a ricoșat pe partea opusă a carosabilului, unde a intrat în coliziune cu microbuzul școlar. În el se afla șoferul de 42 de ani și 19 elevi cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje pentru a acorda primul ajutor. În total, în accident au fost implicate 23 de victime. Cei 19 elevi, șoferul autoturismului marca Ford, iar în autoturismul VW se afla șoferul și încă o persoană. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav. Victimele au scăpat doar cu câteva leziuni ușoare și contuzii. Au rămas doar două persoane internate în spital.

În total au fost implicate 26 de persoane, dintre care 19 elevi. S-a activat planul roșu de intervenție. La fața locului au fost trimise 10 ambulanțe atât de la SAJ, cât și ambulanțe SMURD, dintre care una de transport victime multiple, precum și autospecială cu accesorii pentru descarcerare. Toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate din punct de vedere medical și în primă fază au fost duse la spital. Au fost transportate 15 persoane la spital, iar alte 8 sunt pe drum spre UPU Suceava. Bilanțul final însumând 23 de răniți. Din fericire, toate persoanele implicate în accident sunt conștiente și cooperante, Alin Găleată- ISU Suceava

Amenzi uriașe date în cazul accidentului de la Arbore

Mai multe nereguli s-au găsit în cazul microbuzului ce transporta elevii. Microbuzul figura în în certificat ca având 15+1 locuri, dar în realitate avea 19+1 locuri. Acesta a fost modificat ilegal pentru a transporta mai multe persoane. De asemenea, nici unul dintre locuri nu era dotat cu centură de siguranță, așa cum prevede legea. O altă problemă este că șoferul microbuzului, Vasile Cazac, în vârstă de 42 de ani, nu avea atestat de competență profesională valabil. Acesta avea un atestat ce a expirat în anul 2018.

Firma ce efectua transportul de elevi pentru Liceul Tehnologic din Cajvana a fost amendată cu suma de 24.000 de lei, conform coordonatorului județean al ISCTR Suceava. În continuare, controlul este în desfășurare la sediul firmei. Șoferul microbuzului nu avea nici o vină în accidentul produs, acesta circula regulamentar. Societatea nu este foarte cunoscută pe piața transporturilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI