Decizie fără precedent pentru sectorul la cârma căruia se află Robert Negoiță. Vor fi date amenzi uriașe în Sectorul 3 al Capitalei tuturor celor care nu vor respecta regulile. Nu contează că e vorba despre locuitori sau turiști.
Anunțul oficial a fost făcut în prima zi de octombrie. Primăria Sectorului 3 a realizat un parteneriat cu producătorul de tutun British American Tobacco pentru o mai bună curățenie. A fost precizat că vor fi montate primele 300 de scrumiere în locurile intens circulate. Spre exemplu, vor fi amplasate astfel de stații de colectare a chiștoacelor în intersecții sau în piețe. Sunt vizate și stațiile de transport în comun.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a precizat că amenzile pentru nerespectarea regulilor de curățenie sunt usturătoare. Îi vizează în special pe fumătorii care își aruncă pe jos chiștoacele. Suma pe care o pot avea de plătit e una cuprinsă între 2.000 și 5.000 lei.
„Nu încurajez fumatul, nu acesta este scopul. Însă sunt oameni care fumează şi trebuie să le creeăm condiţii. Iar păstrarea curăţeniei ne priveşte pe toţi cei care ne dorim civilizaţie. Este treaba fiecăruia să menţinem curăţenia”, a declarat Robert Negoiţă, într-o conferinţă de presă.
În fiecare zi, potrivit spuselor edilului, în Sectorul 3 al Capitalei sunt aplicate 100 de amenzi. Robert Negoiță nu a specificat, însă, dacă e vorba de amenzi în general. Sau dacă sancțiunile sunt aplicate pentru nerespectarea curățeniei.
Mai mult, a fost dat și exemplul șoferilor care își golesc scrumiera la semafor. Și în acest caz se pot aplica sancțiuni drastice. Nu pot fi însă aplicate amenzi îm baza dovezilor de pe camerele de filmat.
„Legislaţia din România în Ev Mediu, nu putem amenda şoferii pe care îi surprindem pe cameră că aruncă chiştoace pe jos. Dar când îi prindem în fapt îi amendăm. Campania lansată alături de BAT completează demersurile Primăriei Sectorului 3 pentru un #SectorCurat, fiind, şi de această dată, primii în România care implementăm un sistem modern de colectare a resturilor de ţigarete şi transformarea lor în ceva util. Economia circulară este esenţială, iar marile oraşe ale lumii adoptă proceduri moderne în această direcţie”, a mai spus el Robert Negoiță, potrivit news.ro.