Amenzile au crescut pentru cei ce locuiesc la bloc, pe lângă sancțiunile de gălăgie poți primi sume mari de plătit și pentru alte fapte. Amenzile pot ajunge și până la 6.000 de lei.
Autoritățiile au luat o nouă decizie în privința ghenelor. Aceștia speră ca prin noua metodă luată, cetățenii să devină mai responsabili în privința colectării deșeurilor și a curățeniei din jurul lor. La Iași se vor monta 200 de sisteme ce vor supravegha tomberoanele. Camerele vor fi achiziționate de societatea de salubritate și vor fi instalate lângă centrele de colectate a gunoiului.
Dacă până acum nu au reușit să îi convingă pe oameni să respecte depozitarea corectă a deșeurilor de bună voie, atunci măcar de frica amenzilor. Sancțiunile impuse de lege se vor încadra în 3.000 și 6.000 de lei, conform a1.ro. Conducerea societății de salubrizare au luat această decizie pentru ai prinde pe localnicii leneși, care aruncă resturile la întâmplare, dar și pe oamenii ce nu locuiesc în Iași și lasă gunoiul pe unde apucă.
În jur de 600 de puncte de colectare a deșeurilor se află în Iași. Peste jumătate dintre aceste sunt containere moderne, pentru ca orașul să aibă un viitor mai bun. De la începutul anului 2021, autoritățile speră ca sistemele de monitorizare să fie deja instalate. Localnicii susțin că această metodă este o idee bună. Dar oamenii nu ar trebui să selecteze gunoiul de frica camerelor, ci pentru că așa este normal și civilizat.
Cetățenii din Iași beneficiază de un cost zero la serviciile de colectare a deșeurilor electrice și electronice, care sunt puse la dispoziție de Primăria Iași. Elementul infrastructurii de colectare desfășoară activități de colectare a deșeurilor electrice de la cetățeni, dar și firme și instituții. Cei ce vor să scape de deșeurile electrocasnice, pot de asemenea să le predea la centrul de colectare din Iași, sau printr-o comandă gratuită de preluare a deșeurilor.