08 iul. 2022 | 18:01

Amenzi de până la 400 de lei în București. Gafa pentru care Poliția te va sancționa pe loc

News
Amenzi de până la 400 de lei în București. Gafa pentru care Poliția te va sancționa pe loc
Amenzi de până la 400 de lei în București

Amenzi de până la 400 de lei în București. Gafa pentru care Poliția te va sancționa pe loc, conform unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Capitalei. Proiectul acesta vizează condiţiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate în regim self-service prin intermediul platformelor online, pe domeniul public al municipiului Bucureşti. Iată ce trebuie să știe bucureștenii.

Amenzi de până la 400 de lei în București

Amenzi de până la 400 de lei în București sunt prevăzute pentru staționarea trotinetelor electrice în locuri interzise, potrivit unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Capitalei. Proiectul de regulament vizează condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate în regim self-service, prin intermediul platformelor online, pe domeniul public din Capitală.

De asemenea, aceste amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei urmează să fie aplicate și pentru neridicarea de către operator a trotinetelor electrice staționate neregulamentar.

Amplasarea pe domeniul public a trotinetelor electrice de către operatori care nu au avizul Direcţiei Transporturi din cadrul PMB va fi sancționată cu amenzi între 1.000 – 2.000 de lei.

Operatorii își vor desfășura activitatea pe baza autorizaţiei/licenţei/avizului de circulaţie obţinute de la Direcţia Transporturi, iar taxa aferentă pentru eliberarea autorizaţiei/licenţei de operator este de 5.000 lei/an.

De asemenea, pentru fiecare trotinetă menţionată în contractul de delegare se percepe o taxă de eliberare sticker/plăcuţă autorizaţie de 200 de lei. Operatorilor le revine obligația de a muta trotinetele electrice în zonele stabilite în cazul în care există trotinete electrice staţionate mai mult de 6 ore în afara acestora. (…).

Reguli pentru conducătorii de trotinete electrice

Cei care doresc să conducă o trotinetă electrică sau o bicicletă pe drumurile publice trebuie să aibă vârsta de minim 14 ani. Dacă drumul este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele electrice vor fi conduse pe pista respectivă, iar în lipsa ei, circulația trotinetelor electrice este permisă doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Parcarea trotinetelor electrice se face pe trotuar, în locurile amenajate, în zonele stabilite de operator (unde este posibil), cât mai departe de carosabil și unde nu încurcă nici circulația pietonală.

Obligatoriu se folosește casca de protecție pentru cei care nu au 16 ani, când se deplasează pe partea carosabilă, utilizatorii de trotinete electrice trebuie să aibă asupra lor actul de identitate, le este interzis să facă depășiri ale autovehiculelor aflate în mers sau să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe interzise.

Alte interziceri pentru conducătorii de trotinete electrice vizează circulația pe trotuare, cu excepţia cazului în care pe trotuare sunt amenajate piste speciale destinate bicicletelor şi trotinetelor electrice sau trotineta electrica este transportată fără acţionare electrică pentru a fi parcată, circulația pe aleile din parcuri sau grădini publice, precum şi pe străzile şi drumurile din categoria P (pietruite) şi NR (nereabilitate).

Nu se depășește viteza maximă admisă de 25 km/h și nu se conduce o trotinetă electrică fără a ţine ghidonul. Se interzice, de asemenea, folosirea de accesorii sau dispozitive mobile (telefon, smartphone, tablete, etc), inclusiv căşti audio, se interzice parcarea lor pe carosabilul auto sau pe pistele de biciclete.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Era cunoscută în toată România. A ajuns într-o stare jalnică
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
România a pierdut cel mai mare cântăreț de muzică populară. Va rămâne în sufletul tuturor
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
S-A AFLAT cu cât se INDEXEAZĂ pensiile în ianuarie. DEZVĂLUIREA șefului Casei de Pensii
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro