În ce constă prima infracțiune din spațiu. Ce a putut să facă o astronaută și de ce a intrat NASA pe fir

În ce constă prima infracțiune din spațiu. Ce a putut să facă o astronaută și de ce a intrat NASA pe fir
Prima infracțiune comisă în spațiu. Ce a făcut o astronaută

NASA investighează în momentul actual prima infracțiune comisă în spațiu al unei femei astronaut. În ce constă ilegalitatea comisă și cum s-a putut permite așa ceva? Chiar astronauta a făcut dezvăluiri despre evenimentul pe care îl neagă cu vehemență.

Prima infracțiune din spațiu.Ce a făcut o astronaută?

Astronauta care a comis prima infracțiune din spațiu din istorie se numește Anne McClain. Aceasta a negat ilegalitatea, conform The New York Times. Acuzația adusă către femeia astronaut este faptul că a accesat de la bordul Stației Spațiale Internaționale un cont bancar. Contul este chiar al fostei sale soții, Summer Worden, de care a divorțat în 2018. Fosta parteneră a primei astronaute care a comis o ilegalitate în spațiu a depus o plângere oficială la Federal Trade Commission. Anne McClain a revenit pe Terra la finele misiunii spațiale care și-a avut sfârșitul pe 24 iunie 2019 și a dezvăluit, pentru sursa citată, prin intermediul avocatului său, că situația finaciară a familiei sale este stabilă. De asemenea, a susținut că în contul bancar se aflau suficienți bani pentru facturi și pentru taxele școlare pentru fiul lui Summer Worden, pe care cele două l-au crescut împreună până în momentul în care s-au separat.

În Spațiu se aplică legislația națională. Conform unor reguli agreate de cele cinci entități care dețin Stația Spațială Internațională – Statele Unite ale Americii, Rusia, Europa, Japonia și Canada, în spațiu se iau în calcul legislațiile naționale. În acest context, Anne McClain se supune legilor americane. De asemenea, „Legislația spațială” dispune și de reguli care privesc extrădarea pe Terra, dacă un stat se decide să ancheteze reprezentantul altuia pentru infracțiuni săvârșite în spațiu. Oficialii NASA au susținut, pentru sursa citată, că nu știu de nicio infracțiune săvârșită vreodată pe ISS.

Prima infracțiune comisă în spațiu
Prima infracțiune comisă în spațiu

Primele femei care au pășit pe Lună

Anne McClain a fost pe lista scurtă a celor de la NASA pentru o misiune. Aceasta este pilot de elicoptere de armată ala bază și a mers de curând la ISS. O alta este Christina Koch, inginer, care va deține în curând recordul pentru cea mai lungă perioadă de timp pe care o femeie a petrecut-o în spațiu.

„Cred că Christina Koch sau Anne McClain ar fi cele două topuri ale mele”
Janet Ivey, guvernator al Societății Naționale de Spațiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI