Amendă de 10.000 de lei pentru românii care vor cheltui voucherele sociale de 250 lei pe aceste alimente

Amendă de 10.000 de lei pentru românii care vor cheltui voucherele sociale de 250 lei pe aceste alimente
Amendă de 10.000 de lei pentru românii care vor cheltui voucherele sociale de 250 lei pe aceste alimente

Amendă de 10.000 de lei pentru românii care vor cheltui voucherele sociale de 250 de lei pe aceste alimente. Până la finalul acestei săptămâni, circa 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care se încarcă pe măsură ce sunt distribuite. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre aceste vouchere sociale, care se distribuie chiar în aceste zile în primă tranșă.

Amendă pentru românii care cheltuie voucherele sociale de 250 lei pe aceste alimente

Ministrul Muncii a atras atenția că unii dintre românii care au primit aceste vouchere au cumpărat alte produse, cum ar fi chipsurile sau băuturile răcoritoare, care nu se regăsesc pe lista aprobată de Guvern.

 „Noi am discutat foarte clar cu cei care vor deconta aceste sume că nu se vor deconta decât dacă sunt strict alimente. Trebuie să știe și comercianții că nu vom deconta voucherele respective”, a spus ministrul Muncii.

De altfel, se știe faptul că sunt prevăzute amenzi uriașe pentru cei care folosesc aceste carduri în mod necorespunzător, amenzile ajungând la suma de 10.000 de lei.

Marius Budăi a fost întrebat și despre problemele care au apărut la distribuirea acestor carduri, iar acesta a dat asigurări că voucherele sociale vor ajunge la toți beneficiarii.

„Dificultățile au fost de la început. Am spus de la început că am avut mai mulți pași de respectat, implementarea cardurilor, distribuirea, alimentarea… Dau asigurări că dacă cineva primește pe 1 iulie sau 2 nu pierde suma. Dinamica este un pic mai complicată în prima tranșă, urmând ca celelalte să fie mai ușor de realizat”, a spus ministrul Muncii.

Cât timp vor fi oferite voucherele

Astfel, până la finalul săptămânii în curs, aproximativ 350.000 de români vor primi cardurile sociale.

„Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru achiziţionarea alimentelor necesare. Dacă, din motive obiective ce ţin de mecanismul etapizat de producţie şi distribuire, apar mici decalaje, MIPE asigură că nu există riscul ca vreunul dintre potenţialii beneficiari să nu primească ajutorul”, a precizat sursa.

Conform procedurii, listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, iar împlicuirea şi livrarea cardurilor se efectuează de către angajaţii Poştei Române, fără ca beneficiarii să depună vreo cerere pentru asta.

De precizat este că încărcarea cardurilor cu ajutorul de 250 de lei se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care sunt primite aceste carduri.

Vouchere sociale se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.