Amenda colosală primită de o primărie din România care a furnizat apă care nu era potabilă

Amenda colosală primită de o primărie din România care a furnizat apă care nu era potabilă
Nu era potabila

O primărie din România a fost aspru amendată pentru că nu a furnizat apă potabilă. Oamenii nu au putut să consume apa furnizată la rețeaua publică, mulți dintre ei s-au plâns de probleme de sănătate și au cerut autorităților să verifice dacă este de la apă. Între timp, Direcția de Sănătate Publică a decis să intervină cu o amendă usturătoare către Primăria care furniza apă nepotabilă.

Amendă pentru o primăria din România unde apa nu e potabilă

Primăria unei comune din județul Gorj s-a ales cu 40.000 de lei amendă de la DSP, după ce mai mulți localnici s-au plâns că apa nu este potabilă.

Oamenii din comuna Baia de Fier au spus că s-au confruntat și cu anumite probleme de sănătate și vor să știe dacă este din cauza apei.

„Suntem în secolul XXI şi nu avem apă potabilă. Localitatea noastră este situată între două râuri, dar nu face nimeni nimic pentru a avea şi noi apă bună de băut. Avem copii mici. Am avut probleme, dar nu ştiu dacă este de la apă sau de la altceva, dar sunt autorităţi în măsură să verifice acest lucru”.  

O comisie din partea DSP Gorj şi Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj a făcut verificări şi a constatat că apa nu este potabilă, astfel că Primăria comunei Baia de Fier s-a ales cu o amendă de 40.000 de lei.

Primarul vrea să conteste amenda

Apa nu este potabilă, spun specialiștii pentru că ”nu corespunde examenului chimic prin parametrul Clor rezidual liber şi total şi a examenului microbiologic, în special prezenţa germenilor patogeni, neconformitate datorată şi tratării insuficientă a apei”.

Primarul comunei, Dumitru Turbăceanu, a spus că va contesta amenda.

”Se ştie de ani de zile că nu furnizăm apă potabilă. Am anunţat acest lucru şi prin afişe la magazine sau la sediul Primăriei. Noi am investit pentru a aduce reţeaua de alimentare cu apă la un nivel corespunzător. Analizele au ieşit acum bine, astfel că oamenii nu s-au îmbolnăvit de la apă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI