Orașul major din România care a rămas fără apă potabilă. Oamenii sunt disperați, ce au început să facă

Orașul major din România care a rămas fără apă potabilă. Oamenii sunt disperați, ce au început să facă
Mai multe persoane au ajuns la spital

Un oraș din România se confruntă cu probleme grave! Apa nu mai este potabilă, a spus primarul din Câmpina. Între timp, medicii au prelevat probe de la pacienți pentru a le face analize.

Pericol într-un oraș din România

UPDATE 20:50: Conform Dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, toate testele pe care le-au prelevat pacienților au ieșit negative la Clostridium.

„În momentul de faţă, duminică, ora 16,00, la Spitalul Municipal Câmpina, niciunul dintre pacienţii internaţi nu are test pozitiv la Clostridium, urmare a faptului că niciunul dintre pacienţii internaţi nu prezintă simptome specifice consumului de apă infestată cu această bacterie.

Facem precizarea că Spitalul Municipal Câmpina deţine teste pentru depistarea acestui tip de bacterie, avem un laborator care funcţionează 24 de ore din 24 şi rezultatul unui astfel de test îl avem în aproximativ zece minute”, a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, într-o postare pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Știrea inițială:

Probleme enorme pentru un oraș din România, în care apa nu mai este potabilă și trebuie să fie folosită doar pentru uz menajer. Zeci de adulți și copii din Câmpina au ajuns la spital după ce au băut apă contaminată cu o bacterie periculoasă.

”E plin spitalul de copii cu vărsături. A spus că din cauza apei. M-am speriat foarte rău pentru că vomita de nu mai putea să respire.

I-am făcut piure cu apă normală de la pompă şi a mâncat porumb fiert cu apă de la pompă. Am ajuns la spital cu el. M-a ţinut 3, 4 ore pentru că a trebuit să vină alţii în locul meu în salon. A zis că e o bacterie din apă, mi-a spus să nu mai folosesc apa de la robinet”.

Cetățenii din Câmpina au primi și un mesaj tip RO ALERT în care erau informați că nu trebuie să bea apă de la robinet. Motiv pentru care aceștia au dat repede fuga la magazine și au golit rafturile ce conțin sticle cu apă plată, în diferite cantități.

Ce s-a întâmplat, de fapt

„Hidro Prahova a anunțat administrația locală de faptul că, în urma analizelor DSP, apa din municipiul Câmpina nu întrunește condițiile de potabilitate. Prin urmare, fac apel la toți câmpinenii să nu folosească apa de la robinet pentru băut și pentru mâncare, ci doar pentru uz menajer”, a transmis Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina.

Conform unui anunț al societății Hidro Prahova, între 13 și 17 august au fost impuse măsuri de restricție, după ce DSP a anunțat că apa „nu îndeplinește condițiile de potabilitate conform reglementărilor în vigoare”.

”Potrivit anunțului Direcției de Sănătate Publică Prahova, o comunicare oficială în acest sens se va realiza după obținerea rezultatelor finale pentru probele prelevate. Până la momentul respectiv, este vorba despre suspiciuni privind neconformitatea apei potabile.

Pentru a elimina însă orice risc privind starea de sănătate a populației și ca o măsură suplimentară de prevenție, societatea HIDRO PRAHOVA SA a luat decizia de a extinde restricția consumului de apă potabilă integral asupra municipiului Câmpina, până în prezent nefiind semnalat niciun caz de îmbolnăvire”, a transmis sâmbătă Hidro Prahova.