Amendă colosală pentru Kim Kardashian din cauza unei reclame. Suma pierdută e mult mai mare decât cea primită

Amendă colosală pentru Kim Kardashian din cauza unei reclame. Suma pierdută e mult mai mare decât cea primită
Kim Kardashian a promovat o criptomoneda pe reteaua sociala

Amendă colosală pentru Kim Kardashian din cauza unei reclame. Suma pierdută de vedeta de peste Ocean e mult mai mare decât suma primită. Toate detaliile incredibile sunt disponibile în rîndurile de mai jos.

Kim Kardashian, amendată cu 1,3 milioane de dolari. Cu ce a greșit vedeta

Kim Kardashian a fost sancționată exemplar de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare a Statelor Unite (SEC) cu 1,3 milioane de dolari, pentru că a promovat pe pagina socială proprie o criptomonedă.

Kim Kardashian a colaborat cu autoritățile și a fost de acord să plătească o amendă de 1,26 milioane de dolari Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA, după ce vedeta de televiziune a promovat un activ cripto, EthereumMax, pe rețeaua socială Instagram.

Publicitatea făcută de vedetă nu aduce nicio garanție investitorilor

În afară de amenda uriașă, Kim Kardashian a fost de acord să spună ceea ce știe autorităților, informații ce vor fi folosite în ancheta aflată în curs de desfășurare.

„Acest caz este un memento că, atunci când celebrități sau influencerii susțin oportunități de investiții, inclusiv titluri de cripto active, nu înseamnă că acele produse de investiții sunt potrivite pentru toți investitorii”, a spus Gary Gensler, președintele SEC.

Autoritățile avertizează investitorii

De asemenea, șeful SEC i-a avertizat pe eventualii investitori în criptomoneda promovată de Kim Hardashian să se gândeacă bine înainte de a face tranzacții.

  „Încurajăm investitorii să ia în considerare riscurile și oportunitățile potențiale ale unei investiții în lumina propriilor obiective financiare”, a adăugat acesta, potrivit CNN.

Vedeta de reality TV Kim Kardashian trebuie, în plus, să renunțe la cei 250.000 de dolari pe care i-a primit pentru postarea pe Instagram a detaliilor făcute publice despre jetoanele Ethereum Max, plus dobândă, potrivit unui acord al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse anunțat luni.

Steven Seagal a pățit-o și el

În anul 2020, o altă vedetă de la Hollywood, actorul Steven Seagal, a fost de acord să plătească peste 300.000 de dolari, ca parte a unui acord similar cu SEC, care i-a interzis, de asemenea, să promoveze investiții timp de 3 ani.

Multe celebrități, printre care și sportivi celebri, promovează în mod regulat diverse monede cripto prin reclame la TV și online, în moduri care nu încalcă nicio lege.

Ce celebrități mai promovează monede virtuale

Matt Damon, Tom Brady, Reese Witherspoon și Gwyneth Paltrow se regăsesc printre aceia care și-au folosit faima pentru a promova criptomonedele.

„Bravo președintelui SEC Gensler, a cărui acțiune arată că nicio celebritate, indiferent de cât de mare sau celebră, care a profitat din împingerea acestor investiții riscante în criptomonede nu ar trebui să poată pur și simplu să plece”, a spus Adam Moskowitz, avocat.