Mitul „ambulanța neagră” revine. Românii au devenit ținta atacurilor rasiste în Franța. VIDEO

Mitul „ambulanța neagră” revine. Românii au devenit ținta atacurilor rasiste în Franța. VIDEO
Mitul "ambulanța neagră" a ajuns în Franța

Românii care trăiesc în zonele sărace din apropierea Parisului au devenit ținta atacurilor rasiste. O tabără de migranți a fost atacată de bărbați înarmați cu răngi și bâte, care îi suspectau pe români că fură copii cu „ambulanța neagră.”

Totul a pornit de la o serie de zvonuri care au fost lansate pe rețelele de socializare. Mai multe persoane au scris pe Facebook, Twitter și Snapchat că românii fură copii pentru organe folosind „ambulanța neagră.” Iată că mitul care a apărut în urmă cu câteva decenii în statele din Estul Europei a ajuns acum până în Franța.

20 de persoane au fost reținute în urma unui atac cu tentă de rasism asupra unei tabere de imigranți din România, instalată în Bobigny, lângă Paris. Bărbați înarmați cu răngi și bâte au intrat în locuințele mai multor români, pe care i-au lovit, iar ulterior au incendiat locul. „Ne-am săturat de voi, românii, o să vă ucidem”, a strigat unul dintre atacatori, convins că românii din Franța umblă cu „ambulanța neagră” și fură copii pentru organe.

Ambulanța neagră, doar un mit

Îngrijorător este faptul că acest caz nu este unul izolat. Zvonul cu privire la ambulanța neagră condusă de români s-a răspândit foarte repede în departamentele franceze Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Val d’Oise şi Yvelines, ceea ce a povocat un val de ură.

Persoanele care au lansat informația susțin că au văzut un cuplu de tineri din România, care ar locui în Sevran și care ar fura copii. Polițiștii au reușit cu greu să îi scoată pe cei doi din mâinile agresorilor, i-au audiat și i-au pus în libertate după ce s-a dovedit că sunt nevinovați.

Autoritățile din Franța au declarat în mai multe rânduri că niciun copil nu a dispărut de pe străzile Parisului. Cu toate acestea, tot mai mulți români au devenit ținta atacurilor rasiste. Unii dintre ei au fost bătuți doar pentru că se aflau la volanul unor autovehicule care păreau „ambulanța neagră.”

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI