Amalia Năstase, mesaj disperat pentru ministrul Sănătății. Ce a transmis despre problema majoră a copiilor din România

Amalia Năstase, mesaj disperat pentru ministrul Sănătății. Ce a transmis despre problema majoră a copiilor din România
Amalia Nastase, mesaj disperat pentru ministrul Sanatatii. Ce a transmis despre problema majora a copiilor din Romania

Amalia Năstase a făcut un apel la ministrul Sănătății. Din poziția de voluntar și activist în sănătate, fosta soție a tenismenului Ilie Năstase luptă pentru ca autoritățile să transfere cât mai mulți copii bolnavi de cancer la tratamente în străinătate.

Amalia Năstase, mesaj disperat pentru ministrul Sănătății

Nu este prima oară când Amalia Năstase abordează acest subiect. Într-o postare pe Facebook, ea a etichetat-o pe Ioana Mihailă, dar și Ministerul Sănătății, pentru un răspuns cât mai rapid, întrebându-i pe cei responsabili dacă ar fi la fel de pasivi dacă ar fi vorba de propriii lor copii.

„Eu o sa tot insist pana cand voi o sa dati copiilor bolnavi de cancer referate sa plece la tratament in strainatate. Zici ca le dati de la voi din salariu.  Cand avem si noi un registru cu statistica copiilor vindecati de cancer in Romania?

De ce nu se dau formulare? De ce nu vorbiti ca la noi nu se trateaza in totalitate neuroblastoamele si incropiti tratamente doar ca sa va justificati postul? Chiar asa saraca e Romania incat trebuie sa lase copiii astia sa moara?

Cum va uitati, domnilor si doamnelor doctori la ei stiind ca faceti economie la casa de asigurari omorand copii? Ca stiti asta. Daca e vorba de copiii vostri tot asa faceti? Ioana Mihaila Ministerul Sănătăţii – România  Guvernul României”, a fost postarea Amaliei Năstase.

De-a lungul timpului, ea a făcut acuzații la adresa sistemului medical din România și a explicat că este învechit, iar copiii bolnavi de cancer din România nu au parte de un tratament eficace. În plus, a mai spus Amalia Năstase, părinții sunt tratați cu totul diferit în străinătate, mai ales că această boală vine la pachet cu un bagaj emoțional extrem de dificil, mai ales pentru părinți.

Amalia Năstase: „Afară au psihologi care vorbesc cu copiii și părinții”

”Eu sunt foarte revoltată pe tot ceea ce înseamnă tratamentul copiilor bolnavi de cancer în România. Eu am dus foarte mulți copii în Franța, la tratament, pentru că am avut câțiva cunoscuți care au avut nevoie de asta și am mai dus și alții. Și am fost și eu cu ei acolo, cu mulți!

Felul în care se vorbește cu părinții, felul în care sunt tratați copiii, felul în care arată spitalul… Niciun copil nu e injectat, de exemplu, dacă nu i se pune o pastă înainte, ca să-i amorțească locul și să nu simtă”, a povestit ea în emisiunea moderată de Ionela Năstase și Adi Hădean.

Fosta soție a lui Ilie Năstase a vorbit despre felul în care sunt tratați pacienții în spitalele din Franța, dar și aparținătorii. Este vorba despre empatie și multă răbdare, lucruri la care sistemul românesc medical are multe de învățat.

”Afară au psihologi care vin și vorbesc și cu copiii și cu părinții. Dacă copilul plânge și e agitat, spune asistenta: știți ce? Vin mai târziu, poate se liniștește! Ei, eu nu am văzut asta în spitalele noastre. Eu am văzut numai injurii la adresa părinților. Părinții care au copii bolnavi sunt tratați prost. Se țipă la ei, se țipă la copii.

Nu există așa ceva în lumea civilizată. Eu mă întreb cum un doctor, cu bună știință, poate să-i spună unui părinte: avem de toate! Am văzut foarte multă îndărătnicie la medicii de copii. Probabil că o să se stârnească vreunul sau altul, dar eu știu despre ce vorbesc”, a mai spus Amalia Năstase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI