Am aflat cine este omul de bază al lui Smiley: ”Nu-l scap o clipă din ochi, sunt lipit de scenă!” EXCLUSIV

Am aflat cine este omul de bază al lui Smiley: ”Nu-l scap o clipă din ochi, sunt lipit de scenă!” EXCLUSIV
S-a aflat! Cine este omul ce îl ajută pe Smiley la concerte

Edy Iorga, care în copilărie a colaborat cu trupa ”Amici”, la clape și voce, nu a visat la o carieră muzicală, precum regretatul său tată, Leo Iorga, dar tot a rămas în lumea artistică, în calitate de patron al firmei de efecte speciale SFXteam.

Cine este omul pe care se bazează Smiley, de fapt

Printre artiștii cu care Edy colaborează adesea se numără Smiley, Connect-R, Voltaj, Bere Gratis și Horia Brenciu: „Înainte de spectacole, le ascult piesele, ca să intervin la anume versuri sau la refren.”, ne-a dezvăluit el, pentru impact.ro, valorosul secret profesional.

Edy Iorga a preluat de la tatăl său firma de efecte pirotehnice și de efecte speciale, dar, în ultimul an, i-a fost foarte greu să prindă contracte importante, din cauza pandemiei.

„Nici acum lucrurile nu stau foarte bine, marile concerte ale artiștilor lăsându-se așteptate. Am stat slăbuț, n-am prins momentan niciun eveniment major.

Vedem ce se mai întâmplă, acum se semnează un contract doar cu 5-6 câteva zile înainte de eveniment, ca să nu fie anulat, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri Covid-19.

Bugetele organizatorilor sunt ținute în frâu, le e frică tuturor să investească. Nu mai sunt cele de acum doi ani, toate spectacolele se fac forțat, cu bani mai puțini.”, ne-a declarat Edy Iorga, în exclusivitate pentru impact.ro.

E preferatul lui Smiley, pe efecte speciale, pentru un final de poveste

Edy colaborează atât cu Connect-R, cât și cu Smiley. Mulți artiști cunoscuți își doresc să îl aibă în preajmă atunci când vine vorba despre efectele speciale.

„Am avut efecte speciale pentru o grămadă de evenimente, am colaborat cu Sean Paul, Tiesto, Carl Cox, ATB, Bonney M, Ruslana, Goran Bregovic, Voltaj, Bere Gratis, Connect-R.

Din câte știu, sunt preferatul lui Smiley, pe efecte speciale. Atunci când are un show personalizat, vreau să nimeresc anume momente, bag efecte, dar puțin și perfect.

Înainte de spectacolele lui Smiley, îi ascult piesele, ca să știu când să intervin.”, a adăugat el.

Edy Iorga ne-a vorbit despre toate aceste efecte speciale, cu care publicul este familiarizat, și care nu sunt deloc dăunătoare sănătății.

„Fumul pe care îl vedeți pe scenă și care se aude foarte tare este de fapt CO2, dispare instantaneu, iar în acele cantități nu e periculos, periculoasă ar putea fi doar plecarea cu forță.

Mai există fumul vertical, lichidul de fum, adică glicerina adusă la temperaturi foarte mari în aparat, și gheață carbonică.

Dar aparatele sunt certificate, mai ales în străinătate, asta este foarte important, căci marile vedete și-au asigurat vocea pentru milioane de dolari și nimeni nu-și permite să greșească.”, a mai zis acesta.

Chinezii au inventat un simulator de artificii, care aduce un plus de siguranță

De asemenea, se pare că o nouă tehnologie a apărut în această lume uluitoare. Mai exact, a fost inventat un fel de simulator de artificii, ce este mult mai sigur.

„Acum a apărut o tehnologie nouă, un fel de simulator de artificii, care aduce un plus de siguranță, în locul artificiilor clasice, niște chinezi au patentat-o.

Este nonpirotehnic, tot scântei sunt, dar se aprind la o temperatură mult mai mică, sunt ca scânteile unui flex, nu te ard dacă sar pe mână.

Fabricanții le-au testat pe gura de plecare cu hârtie A4, și n-au luat foc.”, ne-a mai zis el.

Edy este însă foarte grijuliu, așa că, la toate evenimentele, stă lipit de scenă, până la încheierea recitalului.

„Supraveghez totul, prefer să stau în față, să am vizibilitate pe linia scenei. Noi avem și efectele speciale cu panglici, confetti, pe care le pregătesc pentru un final de poveste.

Sunt plătit să fac mizerie, apoi mă înjură femeile de serviciu că mătură cu orele, în urma mea. Am avut spectacole la Sala Palatului, dar și la Arenele Romane.”, a concluzionat Edy.

Urmăriți Playtech.ro și pe