Alocațiile care s-au dublat în 2022, Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul. Vești bune și pentru olimpicii naționali!

Alocațiile care s-au dublat în 2022, Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul. Vești bune și pentru olimpicii naționali!
Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre alocații.

Sorin Cîmpeanu vine cu noi vești despre alocații. Ministrul Educației aduce și vești bune pentru olimpicii naționali care au parte acum de un bonus în dreptul sumei obișnuite lunare pe care o primesc. „Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”, a spus ministrul Educației. Acesta a declarat că prin actul normativ adoptat premiile de pe primele locuri vor fi diferite. De asemenea, sunt câteva schimbări și în privința mențiunii luate de elevi.

Alocații 2022: Sorin Cîmpeanu, vești bune pentru elevi

Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale școlare a fost dublată. Ministrul Educației spune că olimpicii naționali primesc acum până la 1.000 de lei.

Alocația zilnică pentru cei care participă la olimpiadele naționale era de 100 de lei, dar prin Ordonanța de Urgență Guvernul a majorat-o la 200 de lei.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că există un sistem ,,ridicol” pentru recunoașterea meritelor celor care fac performanță la nivel național.

De asemenea, oficialul a declarat că premiul întâi va fi de acum 1000 de lei, premiul al doilea 700 de lei, al treilea 500 de lei, premiul trei 500 RON, iar mențiunea 300 de lei.

„Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”

„Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”, a spus ministrul Educației. „Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sumele susținute de Guvernul României se ridică la 4 milioane de lei pe zi, a mai precizat acesta.

,,În septembrie 2023 îmi doresc sistemul de educației pe alte baze”

Sorin Cîmpeanu a declarat astăzi, 26 mai, că își dorește ca școala să conecteze mai bine elevii și studenții de realitățile societății.

Cel din urmă a mai spus că pachetul legislativ în privința educației trebuia să fie pus în consultare publică în viitorul apropiat, ulterior să fie dezbătut în Parlament.

,,Este vorba despre pachetul legislativ care va trebuie să fie disponibil în consultare publică cât mai curând. Este vorba despre legile educaţiei. (…) Aceste legi, proiecte, propuneri ne dorim să fie prezentate cât mai rapid, foarte rapid, în primă lectură în Guvern.

În septembrie 2023 îmi doresc şi ne dorim cu toţii şi sunt convins – sistemul de educaţie să poată să înceapă pe cu totul alte baze. Învăţământul dual trebuie să fie atractiv şi pentru a fi atractiv aceste rute (…) trebuie fie şi deschise.”, a mai spus oficialul.