Alocațiile s-au mărit pentru acești copii. Vești bune pentru părinții lor. „E o premieră!”

Alocațiile s-au mărit pentru acești copii. Vești bune pentru părinții lor. „E o premieră!”
Alocatiile s-au marit pentru acesti copii. Vesti bune pentru parintii lor. E o premiera

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a făcut anunțul pe care toată lumea îl aștepta. Vești bune pentru acești români. Cine sunt copiii care vor primi alocații mai mari. Părinții se vor bucura nespus. Despre ce categorie de copii este vorba.

Se mărește alocația pentru copiii din centrele de plasament din România

Copiii din centrul de plasament vor primi mai mulți bani, deîndată ce va creșterea alocația de hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte, potrivit spuselor ministrului Familiei, Gabriela Firea.

Fostul primar al Capitalei a explicat faptul că se dublează suma alocată pentru hrană pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Suma pentru cheltuielile personale ale minorilor va fi majorată, de asemenea, de la 28 la 150 de lei.

„În premieră, după mai bine de 20 de ani, putem anunţa dublarea alocaţiei pentru hrană, de asemenea creşterea de la 28 la 150 de lei a cheltuielilor personale pentru aceşti copii.

De asemenea, majorarea cu o sumă consistentă a bugetelor pentru rechizite, pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte cheltuieli.

Poate veţi spune că sunt încă sume mici faţă de nevoi, dar totuşi creşterile sunt semnificative.”, a declarat ministrul Gabriela Firea într-o postare video pe rețelele sociale.

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare au anunţat că au fost convenite mai multe măsuri în pachetul „Sprijin pentru România”.

Așadar, în privința copiilor aflați în centrele de plasament din România, alocaţia zilnică de hrană de la 12 la 16 lei/zi, respectiv de la 16,6 la 22 de lei/zi, în funcţie de vârstă.

Se majorează sumele lunare de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie socială pentru unele nevoi personale de la 28 de lei la 150 de lei.

De asemenea, sumele acordate anual copiilor şi tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite cresc cu 58,5%. Creșterea alocației lunare de plasament de la 630 de lei la 900 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilităţi de la 945 de lei la 1.350 de lei.

Care sunt principalele măsuri ale campaniei „Sprijin pentru România”

  • prelungirea plafonării polițelor RCA pentru marii transportatori
  • majorarea salariului minim cu 200 de lei
  • dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.
  • creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii din centrele de plasament.
  • majorarea valorii tichetelor de masă de la 20,17 lei la 30 de lei cu aplicare de la 1 iunie
  • creșterea cu 50% valoarea tichetelor de masă – de la 20,17 lei la 30 de lei