30 mart. 2022 | 12:42

An școlar 2022-2023. Vacanța care suferă modificări majore. Vești proaste pentru elevi

Social
An școlar 2022-2023. Vacanța care suferă modificări majore. Vești proaste pentru elevi
An școlar 2022-2023. Care sunt noile schimbări?

Structura anului școlar are parte de o serie de modificări. Elevii cu siguranță vor rămâne surprinși de noile schimbări anunțate după ședința importantă de astăzi de la Ministerul Educației. Învățăceii vor afla cum vor învăța anul viitor, după o lună și jumătate de discuții despre acest subiect. De asemenea, s-a decis ca anul școlar să înceapă mai devreme, pe 5 septembrie. “Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie, prima zi de luni a lunii septembrie, și să se încheie pe 16 iunie”, anunță oficialii.

An școlar 2022 – 2023: noi schimbări în structură

Structura anului școlar 2022-2023 a fost decisă în ședința Consiliului pentru Dialog Social de la Ministerul Educației. Discuțiile oficiale au avut loc de la orele 11:00, miercuri, 30 martie, arată Edupedu.ro.

Structura anului școlar arată cum vor fi împărțite vacanțele și orele de curs în funcție de semestre sau trimestre, câte săptămâni vor avea acestea, dar și câte zile de școală.

Elevii vor avea parte de o vacanță la finalul lunii octombrie de o săptămână, după primul modul de învățare. Conform declarațiilor de până acum ale ministrului Educației, structura anului școlar viitor va fi următoarea:

“Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie”

“Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie, prima zi de luni a lunii septembrie, și să se încheie pe 16 iunie. Să avem un număr de cinci vacanțe. În primul rând o vacanță la finalul lunii octombrie, de o săptămână, după primul modul de învățare, pentru toți elevii.

În octombrie pentru toți elevii, subliniez, pentru că cei din învățământ primar și grădinița aveau, cei din gimnaziu și liceu nu aveau, acum propunerea este pentru toți elevii și preșcolarii să aibă această vacanță la final de luna octombrie.

A doua vacanță să fie de sărbătorile de iarnă și să fie cu o durată consistentă, să înceapă undeva la 22 – 23 decembrie și să fie până pe 8 ianuarie, deci să avem 18 zile de vacanță de iarnă.”, a arătat oficialul.

Ce se întâmplă anul acesta?

Vacanța de primăvară în anul școlar 2022 începe pe data de 15 aprilie și se încheie duminică, 1 mai. Anul acesta ziua de 1 Mai este inclusă pe lista zilelor libere legale și pică în timpul vacanței de Paște.

După vacanța de primăvară, elevii se întorc pe băncile școlii din 2 mai 2022. Singurul liber din structura actuală din această perioadă mai este pe 1 iunie, de Ziua Copilului, care pică într-o zi de miercuri.

Cursurile se termină mai devreme pentru cei din clasele terminale – clasa a VIII-a și clasa a XII-a, care au ultimele ore pe data de 3 iunie 2022.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro