Alocații 2021. E oficial, se întâmplă de la 1 februarie: anunțul făcut de Raluca Turcan

Alocații 2021. E oficial, se întâmplă de la 1 februarie: anunțul făcut de Raluca Turcan
Alocația copiilor din alte țări Europene

Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat. Raluca Turcan a declarat că alocațiile copiilor vor crește de la 1 februarie cu 20%.

Alocațiile cresc cu 20%

Conform declarației ministrului Turcan, alocațiile de stat pentru copii vor crește cu un procent de 20%, începând cu data de 1 februarie 2021. Copii cu vârstele cuprinse între 2-18 ani ar putea primi lunar de la stat suma de 214 lei lunar.

De asemenea, alocațiile de care beneficiază copiii cu dizabilități vor fi majorate, dar și ale copiilor cu vârte de până la doi ani. Suma unei astfel de alocații poate ajunge la 427 de lei lunar.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a declarat ministrul Turcan.

Următoarea tranșă de alocații va avea loc în vara lui 2021

Ministrul Muncii a mai anunțat că discrepanțele dintre pensii vor fi eliminate. În cursul zilei de Joi se va emite ordinul de ministru conform căruia se va face recalcularea tuturor pensiilor.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic, practic, va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor. Mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie”, a mai spus ministrul Raluca Turcan.

Pensiile vor fi majorate, nu doar alocațiile

Pe lânga alocații se vorbește și depsre majorarea pensiilor care este prevăzută în Legea 127, iar momentan este în vigoare Legea 263.

Și premierul Florin Cîțu a anunțat majorarea pensiilor și a alocațiilor. Cât despre sporurile pe care le primesc bugetarii, premierul a spus că analiza nu s-a finalizat încă.

În ultima perioadă pensionarii au protestat arătându-și nemulțumirea față de pensiile mici pe care le încasează de la stat. Aceștia susțin ca veniturile lor sunt foarte mici și nu le sunt suficiente pentru a-si putea acoperi toate cheltuielile necesare.

De asemenea, liderii pensionarilor amenință în continuare cu noi proteste dacă pensiile nu vor fi mărite. Ei susțin că vor merge până la Bruxelles penytru a-și face cunoscute nemulțumirile si nedreptatea la care sunt supuși.