Pensii 2021. Anunțul șocant al zilei pentru milioane de pensionari. Ce a decis Raluca Turcan

Pensii 2021. Anunțul șocant al zilei pentru milioane de pensionari. Ce a decis Raluca Turcan
Raluca Turcan, nou anunț pentru pensionari

Raluca Turcan vine cu un nou anunț șocant pentru milioane de pensionari. Ce trebuie să ia la cunoștință cei care beneficiază de suma lunară în cauză? Anunțul oficial al ministrului Muncii.

Pensii 2021: anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii anunță că în zilele următoare va emite un ordin în privința evaluării dosarelor de pensie, astfel că în decursul unui an și jumătate să poată fi toate recalculate.

Raluca Turcan susține că de fiecare dată s-a anunțat când va fi posibilă o majorare, în conformitate cu legea 263, iar ideea unei majorări de pensii este ca ea să conducă și la creșterea puterii de cumpărare, nu la scăderea puterii, ceea ce ar însemna sărăcirea oamenilor și explozia tuturor prețurilor.

„Cu 40% nu, dar putem să creştem punctul de pensie, aşa cum am şi făcut-o. (…) Anul acesta planul este următorul, pentru că vreau să lăsăm orice logică politică la o parte şi să le spunem oamenilor cum stau lucrurile: începem procesul de recalculare a pensiilor.

În zilele următoare voi emite un ordin prin care se evaluează toate dosarele de pensie, astfel încât ele să fie pregătite ca pe o nouă lege a pensiilor, bazată pe contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, să putem ajunge, sper eu în maxim un an şi jumătate, la o recalculare a tuturor pensiilor în România”, detaliază oficialul.

„Aceste dosare intră în pregătire cu toate componentele pregătite”

Ministrul a declarat că este vorba despre un proces care presupune mai multe etape, printre care și un proces legislativ în cadrul căruia autoritățile de la noi să-și îndrepte privirea și spre pensiile speciale. Raluca Turcan a mai adăugat și că își propune plata oamenilor angajați suplimentar pentru recalcularea indemnizațiilor vârstnicilor și a echipamentelor necesare din fonduri prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, tocmai pentru că reprezintă o măsură de reformă.

„Aceste dosare intră în pregătire cu toate componentele pregătite, astfel încât în momentul în care agreăm prin lege formula pe care vom merge cu recalcularea pensiilor, ele să poată să fie automat recalculate. Pentru asta ne trebuie aproximativ o mie de persoane angajate în Casele de pensii pe perioadă determinată, ne trebuie achiziţionate echipamente, softuri şi întregul proces este evaluat de specialiştii din Ministerul Muncii la doi ani, eu i-am rugat să facă lucrul acesta într-un an de zile. Am o părere personală şi pe care cred că o voi confirma cu date în perioada următoare, şi anume că în România s-au cheltuit bani enormi pe tot felul de cursuri de formare profesională, de reconversie profesională, care, de fapt, s-au dus în buzunarele unora şi beneficiarii nu s-au ales cu mare lucru”
Raluca Turcan