Ministrul Muncii a dezvăluit care este cea mai mare pensie din România: „Nu pot să tolerez și nici să dorm noaptea”

Raluca Turcan, despre pensia astronomică din România Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și-a exprimat indignarea față de nedreptățile care au loc în România. Dacă mii de persoane trăiesc cu o pensie minimă, insuficientă pentru un trai decent, pensionarii de lux beneficiază de sume astronomice nemeritate.

Ce pensie astronomică primește cel mai bogat pensionar

Atunci când te gândești la un pensionar de rând din România te năpădește o tristețe apăsătoare, având în vedere situația financiară grea cu care se confruntă sute de mii de vârstnici. Ei bine, la poli opuși se află acei pensionari care beneficiază de pensii speciale, de cele mai multe ori, nejustificate. Actualul Ministru al Muncii, Raluca Turcan, a făcut publică, recent, cea mai mare spensie primită în România.

Șocată de valoarea imensă a acesteia, în contrast cu pensia pe care ar fi trebui să o primească beneficiarul, potrivit contribuțiilor plătite către stat, Raluca Turcan promite o schimbare a sistemului în care 9.600 de români primesc pensii de zeci de ori mai mari decât persoanele cu pensii minime sau medii.

Prezent în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Muncii a declarat că în România există un fost angajat din sistemul juridic care este în prezent beneficiarul unei pensii speciale lunare în valoare de 78.634 de lei. Raluca Turcan a mai adăugat că, în mod normal, această persoană ar fi trebuit să aibă o pensie de 5.205 lei, dacă s-ar fi șinut cont de contributivitatea la dările către stat.

“Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Realitatea României este una extrem de tristă. Câți români trăiesc cu pensii minime

Raluca Turcan a dat de înțeles că știe de existența unor pensii lunare de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, în timp ce 900.000 de români trăiesc cu venituri de 800 de lei. De aceea, aceasta dorește să armonizeze aceste contraste puternice, încercând să facă dreptate pentru cei care nu au nicio putere să-și ceară singuri drepturile după o viață de muncă.

„Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească.

Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment. (…) Intangibil nu este nimeni pe lumea asta. Am identificat o soluţie, dar e un angajament pe care îl fac că nu voi vorbi despre acest lucru decât în momentul în care vom avea noi credinţa că este varianta constituţională”, a adăugat ministrul Muncii, potrivit sursei menționate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI