Gabriela Firea, atac dur la Florin Cîțu din cauza bugetului. I-a dat de gol tot planul pe 2021

Gabriela Firea, atac dur la Florin Cîțu din cauza bugetului. I-a dat de gol tot planul pe 2021
Gabriela Firea, atac dur la Florin Cîțu din cauza bugetului. I-a dat de gol tot planul pe 2021

Pe baza bugetului, Gabriela Firea nu s-a sfiit să aducă un atac dur la adresa Premierului Florin Cîțu, printr-o postare pe Facebook. Fostul edil al Capitalei consideră că PSD deține o alternativă mult mai bună decât politica economică actuală.

Firea vine cu un atac dur la adresa lui Florin Cîțu pe baza politicii economice

Într-o postare făcută astăzi de senatorul PSD Gabriela Firea, actuala guvernare nu scapă de criticile acide ale fostului edil. Gabriela Firea a susținut în cadrul mesajului faptul că PSD deține o alternativă mult mai bună pentru bugetul acestui an. Bugetul pe care îl prezintă Firea ar reprezenta ”ieșirea din cercul vicios al austerității”, comparativ cu măsurile financiar-economice anunțate de Cîțu.

„Am pregătit un buget pentru oameni. Soluții realiste pentru o viața decentă. Bugetul nostru alternativ reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care ne-a dus nonsalant Cîțu încă de pe vremea în care era ministrul Finanțelor.” a scris aceasta, într-un mesaj postat pe Facebook.

Măsura de a ”strânge cureaua” a lui Cîțu nu este văzută cu ochi buni de către Gabriela Firea. Aceasta susține că bugetul PSD poate stimula producției interne, implicit creșterea numărului de salariați. Promisiunea partidelor de că cetățenii sunt prioritari, se regăsesc de asemenea în postarea fostului primar.

„Spre deosebire de Cîțu care merge doar pe strânsul curelei, bugetul social-democrat propune programe de stimularea producției interne care să duca la creșterea numărului de salariați, ce vor produce venituri suplimentare pentru creșterea sustenabilă a pensiilor și alocațiilor.O altă diferență majoră e că PSD propune un buget pentru oameni. Cetățenii sunt obiectivul principal al propunerii de buget.”, se mai arată în postare.

”Companiile trebuie sprijinite doar în măsura în care asigură locuri de munca”

Un alt aspect important prezentat de Gabriela Firea se referă la companii. În opinia dumneai, aceste afaceri trebuie sprijinite doar dacă asigură locuri de muncă. Sub egida aceleiași idei, Firea continuă că aceste companii ar putea genera ”prosperitate în buzunarele românilor”.

”Companiile și mediul de afaceri trebuie sprijinite doar în măsura în care asigură locuri de muncă și salarii mai bune. Facilitățile acordate companiilor trebuie să genereze prosperitate în buzunarele românilor, nu doar ale patronilor. Nu se majorează și nu se introduc taxe noi.”, mai adaugă aceasta.

Ca acest mesaj să cuprindă fiecare sferă economică, sunt menționate pensiile și alocațiile la rândul lor. Cu puterea negrului pe alb, fostul edil își sprijină partidul, arătând în ce constă și la acest sector, alternativa bugetară. Propunerea PSD pentru alocații și pensii este ”de dezvoltare, nu de înghețare, cum propune Cîțu”.

”Majorarea pensiilor și alocațiilor așa cum prevede legea are loc în condiții comparabile cu veniturile bugetare și cu deficitul bugetar luate în calcul de Guvern. Diferența majoră e că PSD propune un buget de dezvoltare, nu de înghețare, cum propune Cîțu. Nu ai cum să obții venituri suplimentare dacă îngheți totul.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI