23 dec. 2022 | 23:07

Alimentul periculos pentru sănătatea ta. Toți le consumă, dar doctorii spun că poți ajunge la spital

Sănătate
Alimentul periculos pentru sănătatea ta. Toți le consumă, dar doctorii spun că poți ajunge la spital
Acest aliment poate să afecteze unele persoane în mod negativ.

De Crăciun și Revelion, pe lângă bunătățile tradiționale, cel mai mult se mănâncă murături. Sunt un adaos de calitate la mesele îndestulătoare din această perioadă. Dar, cei cu probleme cardiace, de exemplu insufieciențe cardiace, medicii spun că murăturile sunt inamicul numărul unu. Medicii explică de ce este alimentul periculos pentru sănătatea ta.

Beneficiile de sănătate pentru consumul de murături

Există o mare varietate de alimente pe care oamenii le pun la murat. De la produse vegetale fermentate până la castraveții standard, în saramură, care sunt obișnuiți pe burgeri.

Atunci când vă gândiți la sănătatea murăturilor, cel mai probabil vă gândiți la feliile de gogoșari, conopidă sau castraveții întregi, mici, care au fost înmuiate în oțet, sare și condimente.

Murăturile sunt de departe cel mai răspândite și foliste de români. Acum se găsesc cu ușurință în toate magazinele alimentare și în multe restaurante. Se știe că au o serie de beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, în timp ce știința a susținut unele dintre aceste afirmații, murăturile pot să afecteze unele persoane în mod negativ. Cu alte cuvinte, paote deveni alimentul periculos pentru sănătatea ta!

Specialiștii spun că poate fi alimentul periculos pentru sănătatea ta

Deși poate suna ciudat, dar, da, murăturile pot deveni alimentul periculos pentru sănătatea ta, dar în anumite situații de boală.

Conform specialiștilor, cei mai predispuși la a avea probleme sunt cei care au probleme cardiace. Un astlfe de semnal de alarmă, mai ales pentru cei care se știu cu astfel de afecțiuni, la tras și medicul cardiolog Silviu Dumitrescu, care spune că:

„De exemplu, o masă care conţine murături, pentru un pacient cu inficiență cardiacă poate presupune a doua zi internare de urgență.

De asemenea, mai este o o problemă că pacienţii cardiaci nu îşi iau medicamentele. Uită de ele.

Treaba asta duce la un risc crescut de evenimente cardiovasculare, dar și un număr mare de spitalizări în perioada aceasta.”, spune medicul cardiolog Silviu Dumitrescu, conform Antena 3 CNN.

Cu toate astea, studiile arată că Beta-carotenul din murături este legat de un risc mai mic de anumite forme de boli de inimă.

Consumul de alimente bogate în carotenoizi, cum ar fi beta-carotenul, este corelat cu un risc mai mic de boli de inimă și cu o inimă în general sănătoasă.

Aceleași studii au mai scos la iveală că există anumite riscuri potențiale ale consumului de murături, după cum urmează:

Preocupări legate de tensiunea arterială

Murăturile sunt foarte bogate în sodiu, deoarece acesta este o parte importantă a procesului de saramură. Consumul unei cantități prea mari de sare în dieta zilnică poate contribui la hipertensiune arterială.

Oricine ia medicamente pentru tensiunea arterială sau caută să își reducă aportul de sodiu ar trebui să mănânce murături cu moderație sau să caute opțiuni cu conținut scăzut de sodiu.

Stresul ficatului și al rinichilor

Consumul de prea mult sodiu poate face ca rinichii și ficatul să lucreze mai mult. Mai mult, tensiunea arterială ridicată care urmează adesea dietelor bogate în sodiu pune și mai mult stres asupra acestor organe.

Ca urmare, consumul de prea multe murături poate fi riscant pentru oricine are boli de ficat sau afecțiuni renale.

Risc crescut de osteoporoză

Dietele bogate în sodiu pot fi legate de un risc crescut de osteoporoză. Dacă nu primiți suficient calciu, cantitățile mari de sodiu pot să lepede și mai mult mineralul din oasele dumneavoastră, ceea ce duce la oase mai slabe și la un risc de osteoporoză.

Concluzie despre alimentul periculos pentru sănătatea ta

Deoarece murăturile pot conține cantități mari de sodiu, ar trebui să vă consultați cu medicul înainte de a crește semnificativ cantitatea de murături pe care o consumați. Luați în considerare cele enunțate anterior înainte de a adăuga cantități mari de murături în dietă.

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Noi reguli pentru comerțul cu mașini. Cum vor fi afectați românii
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Decizie pentru românii cu buletin. NU te mai obligă nimeni să declari din 2025
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro