25 nov. 2022 | 14:08

Secretul celor mai bune murături din România. Ce să faci în primele două zile după ce le-ai pus în butoi

Sfaturi Culinare
Secretul celor mai bune murături din România. Ce să faci în primele două zile după ce le-ai pus în butoi
Truc special pentru murături.

Majoritatea gospodinelor se pregătesc pentru Sărbători. Acestea abia așteaptă să pună pe masă celor dragi cele mai bune bucate. Doamnele vor să aibă alături de preparatele din carne o salată de murături care să se îmbine perfect cu aromele pe care le au în minte, așa că își doresc cele mai bune legume fermentate. Ce trebuie să facă acestea în primele două zile după ce le-au pus în butoi? ,,Saramura o fierbem din nou”, a subliniat un expert.

Truc pentru gospodine: cum să ai cele mai bune gospodine?

Murăturile sunt nelipsite din casele românilor. Cele mai multe gospodine se gândesc la platoul tradițional pe care îl servesc la mesele de sărbători unde se servesc diverse legume fermentate alături de brânzeturi sau diverse preparate din carne.

Desigur că fiecare doamnă are o metodă specială pentru murături, dar specialiștii susțin că cel mai bine este ca acestea să fie lăsate la soare două zile după ce au fost puse. Bucătarii profesioniști conservă în combinații care mai de care mai colorate conopidă, gogoșari, ardei, gogonele, castraveți, morcovi, sfeclă, varză și chiar fructe.

O femeie din Bistrița care vinde sute de borcane de murături a susținut că acesta este secretul pentru murăturile perfecte. De asemenea, aceasta a subliniat că saramura se fierbe de două ori, iar mai apoi se strecoară și se pune peste legumele alese pentru fermentat.

,,În momentul în care punem saramura, o să rămână așa două zile la soare, fără capac, apoi, a doua zi, noi o să luăm apa. Saramura o fierbem din nou, o strecurăm și o turnăm peste castraveți din nou.”, a spus Nina Rus, producător murături.

,,Toate elementele fermentate contribuie la îmbogățirea și să spunem întărirea florei microbiene intestinale”

Un medic nutriționist celebru de la noi a dezvăluit că există multe beneficii în privința consumului de murături. Mai exact, ele au vitamine și minerale. Poate puțini știu, dar toate elementele fermentate contribuie la îmbogățirea și întărirea florei microbiene intestinale. Românii consumă foarte des murături indiferent de anotimp.

Acesta sunt servite și alături de tocănițe de cartofi sau carne ori împreună cu bucate tradiționale dintr-un platou tradițional plin cu bunătăți.

,,Avem două efecte ale lor: vitamine și minerale din legume și apoi tot ce înseamnă fermenți vii, aceia de care ține imunitatea și echilibrul nostru. Toate elementele fermentate contribuie la îmbogățirea și să spunem întărirea florei microbiene intestinale, care e responsabilă de imunitate.”, a explicat Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro