Alimentul perfect se prepară în 20 de zile. Ce trebuie să faci, de fapt, pentru a ieși un deliciu

Alimentul perfect se prepară în 20 de zile. Ce trebuie să faci, de fapt, pentru a ieși un deliciu
Alimentul perfect și excelența italiană

Fiecare dintre noi, mai ales dacă suntem gurmanzi, suntem în căutarea alimentului perfect. Pentru cei care sunt familiarizați cu bucătăria italiană, știu deja că acest aliment există. Cunoscut sub numele de „Parmigiano Reggiano”, este produsul bucătăriei italiene, unanim considerat alimentul perfect.

Parmigiano Reggiano, alimentul perfect și excelența italiană

Unul dintre simbolurile gastronomiei Made in Italy, Parmigiano Reggiano este o brânză parmezan, tare, din lapte de vacă parțial degresat. Alimentul este clasificat în categoria denumirii de origine protejate. Zona în care se fabrică această brânză include provinciile Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua  și Bologna.

În fiecare an se produc aproximativ 3 milioane de brânzeturi Parmigiano Reggiano. Sunt vândute în Italia și exportate în 48 de țări din întreaga lume. Sunt fabricate de mai multe creme mici, cel puțin 420 conform estimărilor recente ale Associated Consortium.

Fiecare cremă colectează laptele de la câteva vase și produce nu mai mult de 20 de brânzeturi întregi pe zi. Acesta este secretul calității Parmigiano Reggiano, calitate care a rămas aceeași timp de 8 secole și implică fabricarea brânzei pe baza metodelor antice și a unei tradiții care datează din secolul al XII-lea.

Procesul prin care italienii scot alimentul perfect

Laptele muls seara este adus la fabrica de lactate sau brânzeturi și plasat în rezervoare mari de oțel, unde rămâne toată noaptea. A doua zi, crema care a apărut în mod natural este îndepărtată și utilizată pentru a face unt. La ce rămâne este adăugat laptele de la mulsul de dimineață.

Acesta este momentul în care începe activitatea producătorului. Curdlingul este cauzat de adăugarea cheagului de vițel. Cașul este descompus și colectat în forme de brânză, unde își ia forma tipică.

Câteva zile mai târziu, este sărat și lăsat să absoarbă sarea aproximativ 20-30 de zile. Apoi începe îmbătrânirea, care poate dura între 12 și 24 de luni. Înainte de a fi vândute, brânzeturile Parmigiano Reggiano sunt inspectate una câte una și testate cu ajutorul unui ciocan-diapason special. Vibrațiile generate indică dacă brânza este sau nu perfect intactă.

O roată de Parmigiano Reggiano cântărește aproximativ 31 de kilograme. Dacă considerați că sunt necesari aproximativ 16 litri de lapte pentru a face 1 kg de brânză, aceasta înseamnă că sunt necesari aproximativ 5 hectolitri pentru a face fiecare brânză Parmigiano Reggiano.

Acest lucru vă oferă o idee despre concentrația de elemente nutritive din Parmigiano Reggiano, în special calciu și fosfor care, combinate cu digestibilitatea sa ușoară, îl fac alimentul perfect pentru copii și vârstnici.

Rețeta secretă de fabricare a Parmigiano Reggiano

Parmigiano este o brânză de masă, dar poate fi și rasă și este un ingredient de bază în sute de rețete. Este o regulă în Italia să mănânci brânză Parmigiano Reggiano care a fost îmbătrânită de cel puțin 12 luni.

Italienii spun că  parmezanul ras ar trebui să fie îmbătrânit timp de minimum 24 sau mai multe luni. Acest gen de parmezan este cunoscut și sub numele de stravecchio sau foarte matur.

Adesea, bucățile de brânză sunt ambalate în vid, astfel încât brânza durează mai mult. Alimentul poate fi păstrat și în frigider învelit în folie alimentară. Parmigiano Reggiano poate fi consumat singur, poate fi însoțit de miere sau marmeladă.

Acest aliment poate fi folosit ca și condiment pe salate, de exemplu cu carne de vită sărată uscată și salată de crochete, paste și în supe.

Concluzie

Valoarea economică a acestui aliment este atât de mare încât mai multe bănci italiene folosesc produsul ca și garanție atunci când acordă un împrumut producătorilor de brânzeturi.

Multe evenimente și festivaluri care aduc un omagiu acestui produs au loc pe tot parcursul anului în toată Emilia Romagna, dar și în străinătate.

Parmigiano Reggiano poate concura cu aproape orice aliment pentru calciu, aminoacizi, proteine, vitamina A. Parmigiano are o mie de beneficii, este un produs care dă sănătate la tot ceea ce atinge, spun italienii.

Urmăriți Playtech.ro și pe