Atunci când te decizi să adopți un stil de viață sănătos și o alimentație slabă în calorii, ești tentat, prima dată, să elimini dulciurile și băuturile carbogazoase din dieta personală. Pe lângă toate acestea, există un anumit ingredient care nu este recomandat a fi consumat pe stomacul gol. Despre ce ar fi vorba.
Consumul excesiv de dulciuri și băuturi garbogazoase poate duce, în timp, la apariția unor probleme grave de sănătate, precum diabet, obezitate și alte afecțiuni metabolice, după cum ne spun toți medicii nutriționiști.
Pe de altă parte, specialistul Mihail Pautov explică felul în care ne poate crește glicemia în corp, din cauza unui alt aliment preferat de români, pe care cetățenii obișnuiesc să-l consume dimineața, pe stomacul gol, covrigul.
„Am mâncat acest covrig sumplu, cumpărat din fața unei stații de autobz. L-am mâncat pe stomacul gol. Glicemia a crescut rapid la 155, după care o scădere bruscă, a plonjat la aproape de 70, adică hipoglicemic. Intens hipoglicemic.
Ce înseamnă asta: spike (n.r- o creștere severă) mare de glicemie – este nesănătos. După asta urmează spike mare de insulină, insulina în cantitate mare, zilnic, ne duce la ceea ce se cheamă rezistența la insulină.
Corpul nostru nu acceptă atâta insulină, iar rezistențala insulină creează și mai mult insulină, care duce la sindrom metabolic și diabet, în timp”, a declarat medicul Mihail Pautov, conform celor de la Adevărul.
După creșterea bruscă a glicemiei și foamea accelerată, cauzate de consumarea covrigului, medicul detaliază ce se poate întâmpla dacă alegi, într-o altă zi, să combini un covrig cu somon, parmezan și salată.
Pe lângă faptul că mâncarea va avea un gust mult mai bun, senzația de foame va dispărea. Expertul pune accent pe cât de important este să combinăm anumite alimente la masă.
„Glicemia mi-a crescut foarte puțin, n-am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina mult, nu am mai avut acea confuzie.
Țineți minte că acel covrig vă face mai rău decât acea băutură răcoritoare. Acel covrig produce o furtună metabolică atunci când îl consumăm pe stomacul gol”, conchide el.
Citește și Cel mai nesănătos aliment pe care îl mănâncă românii. Se întâmplă zilnic, în cantităţi mari