Cel mai nesănătos aliment pe care îl mănâncă românii. Are o reputație foarte proastă în domeniul sănătății. Totuși, foarte multe persoane continuă să îl consume zilnic, în cantități foarte mari. Medicul Virgiliu Stroescu, doctor în medicină, atrage atenția asupra produselor pe care le mâncăm. Află în rândurile de mai jos la ce aliment ar trebui să renunți începând de azi.
Cel mai nesănătos aliment pe care îl mănâncă românii este pâinea albă. Acest produs alimentar de bază este realizat din făină care a fost rafinată cu scopul de a elimina tărâțele și germenii, adică tocmai ingredientele care sunt benefice organismului uman. Din acest motiv, medicul primar în endocrinologie Virgiliu Stroescu atrage atenția că pâinea albă este foarte nesănătoasă.
Pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le poate oferi un astfel de produs alimentar este indicat să înlocuim pâinea albă cu pâinea integrală. În acest fel, ne stimulăm și starea de sănătate, potrivit medicului Virgiliu Stroescu.
„Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre. Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer. Amidonul poate face acel amiloid în creier ani de zile, care poate ajuta la Alzheimer.
De aceea, hai să punem regulă. De azi înainte nu mai consumăm făină rafinată, făină albă. Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu – integralul. Scoate numai albul, amidonul, nu face decât să îmbolnăvească”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu.
Renunțarea la produsele preparate pe bază de făină rafinată este un impuls major pentru sănătatea organismului nostru. Nu trebuie să avem grijă doar la tipul de pâine pe care îl mâncăm, ci și la produsele derivate din făina albă. Asta include și covrigii și gogoșile, de exemplu. Și aceste produse prezintă riscuri pentru sănătatea umană.
Tărâța are o mulțime de fibre, benefice pentru organismul uman. Ele acționează precum un mop care șterge tot ce a făcut omul eronat, a explicat medicul Virgiliu Stroescu.
„Să vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă iei un lemn, arde mai încet. Dacă pui un cărbune, acesta arde și mai încet, dar mai puternic. Acestea sunt glucidele simple – benzina, glucidele compuse – lemnul și grăsimile – cărbunele”, a explicat medicul Virgiliu Stroescu în podcastul „ALTCEVA”.
Potrivit mai multor date analizate la Bruxelles, țara noastră este cea mai mare consumatoare de pâine din Uniunea Europeană. Prin urmare, riscurile consumului de pâine albă este mult mai ridicat decât în alte state europene. Specialiștii recomandă să ne orientăm spre tipurile de pâine care conțin cereale integrale bogate care asigură organismului necesarul de energie. Cea mai bună alternativă este, așa cum am menționat deja, pâinea integrală.