27 iul. 2023 | 16:59

Alimentul pe care să-l dai la găini dacă vrei să facă multe ouă. Trucul experților funcționează negreșit

Utile
Alimentul pe care să-l dai la găini dacă vrei să facă multe ouă. Trucul experților funcționează negreșit
Furajele pentru păsări de curte nu cresc întotdeauna productivitatea păsărilor.

Fermierii cu experiență în creșterea găinilor știu că, pentru a avea o producție bună de  ouă, trebuie să le dea anumite suplimente. Iar aceștia folosesc intens un anume aliment. Dacă nu știi despre ce este vorba, citește mai departe și vezi cum este adăugat alimentul pe care să-l dai la găini dacă vrei să facă multe ouă.

Vrei multe ouă, folosește trucul experților care funcționează negreșit

Furajele pentru păsări de curte nu cresc întotdeauna productivitatea păsărilor. Proprietarii fermelor de păsări de curte încearcă să îmbogățească dieta animalelor de companie cu o varietate de aditivi alimentari.

Vezi și: Cum să scapi de păduchii găinilor din cotețe. Soluțiile care salvează păsările de curte

Așa că, mulți dintre fermierii cu experiență spun că există un anume truc care le crește productivitatea găinilor, când vine vorba de ouă. Citește mai departe și vezi care este alimentul pe care să-l dai la găini dacă vrei să facă multe ouă.

Fermierii folosesc drojdie, alimentul pe care să-l dai la găini dacă vrei să facă multe ouă

Unul dintre cei mai utilizați aditivi este drojdia. Acestea sunt incluse în furajele combinate și în alimentele obișnuite pentru găini. Pentru a evita consecințele neplăcute, ar trebui să știți cum să dați în mod corespunzător drojdie la găini, în ce volum.

După cum bine se știe, drojdia este o sursă bogată de proteine, acizi grași, oligoelemente necesare organismului, atât pentru pui cât și pentru păsări adulte.

Odată cu includerea regulată a hranei cu drojdie în dieta găinilor, fermierii spun că va crește fertilitatea, mai ales în lunile de iarnă, când găinile produc cu 23% mai multe ouă, apetitul animalelor de companie se îmbunătățește.

În același timp adaosul de drojdie în hrana găinilor întărește sistemul imunitar, greutatea corporală crește, iar diametrul ouălor devine mai mare. Cu toate acestea, mai spun experții, unele găini dezvoltă o reacție negativă la hrana cu drojdie:

  • diaree;
  • inflamație a cloaca;
  • canibalism gregar;
  • patologii inflamatorii ale articulațiilor.

Fermierii mai recomandă, în cazul acestor simptome, să se întrerupă hrănirea cu drojdie sau să reducă concentrația produsului în furaj cu 50%.

Metode de folosire a drojdiei în hrana găinilor

În primul rând, masa alimentară trebuie zdrobită. Mai mult, cu cât fracția rezultată este mai mică, cu atât mai bine. Drojdia se realizează în trei moduri:

  • burete;
  • nepereche;
  • aluat acidulat.

Temperatura optimă pentru apa folosită este de 36-38 de grade. Nu o puteți încălzi mai mult, altfel ciuperca va muri. entru gătit, trebuie să luați mai mult de jumătate din volumul hranei pregătite, deoarece se va umfla în timpul fermentării.

Drojdia trebuie să fie dizolvată bine, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Puteți accelera dizolvarea adăugând o lingură de zahăr.

Vezi și: De ce să le dai zahăr găinilor din curtea ta, de fapt. Cât dulce au voie păsările să mănânce

Metoda de preparare cu aluat de drojdie

Pregătirea furajului se face etapă cu etapă. Mai întâi se frământă aluatul, apoi se realizează drojdia. Pentru aluat, se iau 200 g de bază de cereale, 10 g de drojdie, care se diluează în 0,5 litri de apă ușor încălzită.

Amestecul se pune deoparte timp de 4 ore. Se adaugă încă 800 g de cereale, se toarnă un litru de apă, iar după 4 ore de infuzie, se folosește hrana.

Metoda de preparare fără aluat de drojdie

Pentru gătit, luați 1 kg de bază de cereale, 0,2 g de drojdie, 1,5 litri de apă încălzită. Se face un amestec de cereale și drojdie, se pune deoparte pentru o fermentare de 6 ore.

Se amestecă în mod regulat în acest timp. Dacă mâncarea este umflată astfel încât a absorbit tot lichidul, atunci trebuie să turnați un pahar de apă.

Metoda aluatului drojdie-panificație

Combinați 10 g de drojdie și 0,5 litri de apă încălzită. Amestecul se toarnă în 0,5 kg de cereale. Se lasă să se umfle timp de 6 ore.

Se toarnă încă 0,5 kg de cereale, se toarnă 0,8 litri de apă, se amestecă bine. O zi mai târziu, furajul se folosește în scopul pentru care a fost conceput.

Alimentul pe care să-l dai la găini dacă vrei să facă multe ouă. Trucul experților funcționează negreșit

Metoda aluatului de panificație

Un amestec de doar un singur bob cu drojdie nu asigură organismului păsării cantitatea necesară de compuși benefici, spun experții. Baza de cereale este o sursă de carbohidrați. Cerealele integrale sunt mai puțin nutritive și pot fi mai bine măcinate sau aplatizate.

În timpul lunilor de iarnă, cea mai bună opțiune este germinarea cerealelor, astfel încât păsările să primească cantitatea maximă de vitamine.

Cum se dă corect un supliment de drojdie la găini?

Se administrează în fiecare zi sau o dată la două zile. Cantitatea zilnică optimă este de 20 g de produs pe individ. Drojdia furajeră trebuie inclusă în dieta păsărilor de la mijlocul toamnei până la mijlocul primăverii.

Vezi și: De ce să presari bicarbonat de sodiu în locul în care stau găinile. Totul se va schimba în doar câteva ore

În lunile mai calde, găinile mănâncă multă hrană proaspătă, așa că nu au nevoie de hrănirea cu drojdie. Perioada de valabilitate a hranei de casă nu depășește o zi.

Dacă s-a gătit mult și este păcat să o aruncați, atunci puteți îngheța partea nefolosită, dar după dezghețare va fi mai puțin utilă.

Ca fapt divers

Puii pot consuma hrană bogată în drojdie începând cu vârsta de 18 zile, iar porția zilnică este de 3-4 g. Puii de carne au mai multă nevoie de alimente proteice. Aceștia pot consuma drojdie încă din ziua 15, iar porția inițială este de 3 g, apoi crește la 10 g.

Acum că ai aflat care este alimentul pe care să-l dai la găini dacă vrei să facă multe ouă, tot ce ai de făcut este să ții cont de aceste recomandări și așa vei avea producție mare de ouă. Baftă!

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro