Puțini știu, dar există un aliment despre care specialiștii în nutriție spun că trebuie să îl consumi des. Este vorba despre supe, extrem de sănătoase și de sățioase.
Astfel că o dietă cu supe asigură foarte mulți nutrienți, de care are nevoie orfanismul, deoarece folosește ingrediente variate, chiar și carme, iar aportul de lichide este unul important, fapt esențial pentru eliminarea kilogramelor în plus.
Supele dau sațietate, o sațietate care se menține mai multe ore, astfel că nevoia de a consuma și alimente bogate în calorii se reduce semnificativ. De altfel, nutriționiștii susțin că o dietă bazată numai pe supe este o soluție pe termen scurt, iar după ce se elimină kilogramele în plus se recomandă revenirea la un meniu diversificat, dar și echilibrat.
Dacă ai în meniul zilnic și o supă, asta te va ajuta să te menții la greutatea dorită. Este foarte săntos să mănânci zilnic supe, pentru că ele îți asigură un aport nare de nutrienți, vitamine și lichide. Ele susțin și digestia rapidă și sănătoasă. De asemenea, în funcție de ingredientele pe care le folosești, aportu caloric poate fi scăzut spre moderat. Iar dacă prepari o supă cremă numai de legume, trebuie să completezi meniul zilnic și cu mese mai bogate în calorii. Dacă prepari o supă care conține smântână sau parmezan, trebuie să alegi cu grijă componența celoralte mese.
Astfel că în loc să bei cu forțat jumătate de litru de apă seara, mai bine înlocuiești apa cu un bol de supă, care te hidratează și care nu te va lăsa să adormi cu foamea în stomac. Mai mult, orice supă de legume are un efect antioxidant şi astfel că previne constipaţia. În continuare îți recomandăm supe care sunt numai bune pentru sănătate.
Ea este bogată în fibre și reglează tranzitul intestinal. Fibrele ajută la stabilizarea nivelului de colesterol care pătrunde în pereții arterelor unde, de-a lungul timpului, se formează plăci de aterom, adică grăsime.
Aceasta provine din Italia și constă în combinarea mai multor tipuri de legume, precum morcovi, cartofi, mazăre, fasole verde, roșii, dovlecei, țelină, conopidă, praz, varză, busuioc, pătrunjel. Este plină de vitamine.
Roșiile sunt benefice pentru sistemul cardiovascular și pentru piele, prin acțiunea protectivă a licopenului. Licopenul neutralizează radicalii liberi produși de razeșe UV, protejând pielea de arsurile solare.